Tην δική του εμπειρία εγκατάλειψης αεροσκάφους όπως την έζησε στο παρελθόν περιέγραψε ο αντιπτέραρχος εν αποστρατεία Κωνσταντίνος Ιατρίδης μιλώντας στο Live News. 

Το αεροσκάφος του κ. Ιατρίδη πήρε φωτιά, νύχτα, το 1984 και έμεινε στη θάλασσα περίπου έξι ώρες μέχρι να έρθει το καραβάκι και να τον διασώσει. Επομένως, γνωρίζει τι σημαίνει εγκατάλειψη όπως επίσης και το τι σημαίνει να πετά κάποιος επί ρεαλιστικής βάσεως, σε δύσκολες ασκήσεις.

«Παρ΄ότι ήταν καλοκαίρι, Ιούλιος μήνας, εκείνο το βράδυ είχε πολλά μποφόρ, περίπου τα κύματα ήταν δύο μέτρα. Αυτό συνέβη το 1984 με ένα αεροπλάνο F-4».

Ιατρίδης: "Όταν ανοίγει το αλεξίπτωτο και συνειδητοποιείς ότι ζεις, τότε ξαναγεννιέσαι"

Αναφορικά με τα συναισθήματα που βίωσε εκείνες τις στιγμές, ο Κωνσταντίνος Ιατρίδης δήλωσε: «Είναι μία μοναδική εμπειρία, πραγματικά. Νιώθεις ότι πηγαίνεις στις πύλες μιας άλλης ζωής, δεν έχεις καν τον χρόνο να σκεφτείς. Όταν εγκαταλείπεις και ανοίγει το αλεξίπτωτο και συνειδητοποιείς ότι ζεις, τότε ξαναγεννιέσαι. Εκείνες τις στιγμές περνάει η ζωή σου μπροστά κινηματογραφικά και είπα ”γιατί Θεέ μου να μου συμβεί αυτό».

«Ξαναπέταξα μετά από 20 ημέρες αναρρωτικής άδειας», πρόσθεσε ο κ. Ιατρίδης, τονίζοντας ότι αυτό έχει μάθει να κάνει.