O μάγειρας από τη Θεσσαλονίκη, που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι που τον έστειλε στο χειρουργείο και απείλησε την ίδια του τη ζωή, βλέπει από κινητό τηλέφωνο τα όσα κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας στο ουζερί που εργαζόταν, από τη στιγμή της επίθεσης.

Πώς ο δράστης άρπαξε το μαχαίρι που υπήρχε μπροστά και τον χτύπησε χωρίς να βλέπει στην κοιλιά.

Ο 65χρονος μιλάει στο LIVE NEWS και θυμάται όλα όσα εκτυλίχθηκαν το απόγευμα εκείνης της Κυριακής, όλους τους διαλόγους που δεν ακούγονται στα πλάνα. Το πώς ξέφυγαν τα πράγματα στο κατάστημα και ο ίδιος βρέθηκε να χαροπαλεύει, για μια μερίδα κοντοσούβλι που ο 55χρονος θεώρησε μπαγιάτικο. «Εδώ βρίζει την μάνα μου και την ιδιοκτήτρια. Του κάνω ‘’στοπ’’ με το χέρι».

Τίποτα δεν έδειχνε τα όσα επρόκειτο να συμβούν. Ο δράστης φτάνει, χαιρετάει τον μάγειρα στην είσοδο και μπαίνει σε ένα περιβάλλον οικείο. Μιλάει με ορισμένους από τους θαμώνες και κάθεται για να παραγγείλει.

«Με ρωτάει το έχω αλλά δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θέλει».

Θεσσαλονίκη: Η στιγμή του μαχαιρώματος του μάγειρα

Η παραγγελία έχει φτάσει στο τραπέζι κι τα πράγματα ξεφεύγουν. Ο 55χρονος φωνάζει την υπεύθυνη και τον μάγειρα. «Εδώ σηκώνεται και αρπάζει το πιρούνι. Σηκώνεται και ένας άλλος να τον σταματήσει και με χτυπά με το μαχαίρι».

Εδώ ξεκινά η επίθεση. Ο 55χρονος πιάνει το μαχαίρι που υπήρχε μπροστά του και σηκώνεται για να χτυπήσει. Προσπαθεί να τον συγκρατήσει η υπεύθυνη αλλά αυτό δεν είναι δυνατόν.

Ο δράστης ατάραχος μετά την επίθεση βάζει το μπουφάν του, περνάει δίπλα από τον τραυματισμένο μάγειρα κι φεύγει με το μηχανάκι του. Είναι οι στιγμές που το θύμα χάνει αίμα και περιμένει ασθενοφόρο.

«Φεύγει σιγά σιγά. Σκεπάζεται κιόλας να μην κρυώσει. Μας βρίζει».

Ο δράστης που κρυβόταν για μέρες μετά την επίθεση, έκανε λόγο για μια άτυχη στιγμή. Φέρεται να έχει υποστηρίξει πως ήταν μεθυσμένος και δεν μπορούσε να ελέγξει τον εαυτό του

«Τώρα αισθάνομαι χειρότερα που βλέπω τη σκηνή. Δεν το πίστευα πως έχει γίνει σε εμένα αυτό».

Ο 65χρονος μάγειρας υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και πλέον ζητά και περιμένει την παραδειγματική τιμωρία του άντρα που λίγο έλειψε να τον σκοτώσει. Οι συγγνώμες όπως έχει πει, δεν του αρκούν για τα όσα έζησε.

Θεσσαλονίκη: "Άρχισε να με βρίζει έντονα - Δεν είχα δει ότι πήρε μαχαίρι στα χέρια του", αναφέρει η  υπεύθυνη του καταστήματος

Στο LIVE NEWS μίλησε και η υπεύθυνη του καταστήματος, η γυναίκα που προσπάθησε να εμποδίσει τον δράστη.

«Ενώ εργαζόμουν στο ουζερί, ήρθε ο δράστης, τον οποίο γνωρίζω καθώς παλιότερα είχαμε σχέση. Η σχέση μας, η οποία ξεκίνησε από την γνωριμία στο ουζερί, έχει πολύ καιρό που διακόπηκε. Όταν ήρθε βρισκόταν σε προφανή κατάσταση μέθης. Αφού παρήγγειλε φαγητό και του πήγα την παραγγελία που μου ζήτησε, άρχισε να καταναλώνει αλκοόλ. Πήγε μόνο του στο ψυγείο και πήρε μία ρετσίνα. Άρχισε να με βρίζει έντονα και να διαμαρτύρεται για την ποιότητα του φαγητού που του σέρβιρα. Προσπάθησα να τον ηρεμήσω».

«Οι φωνές του άρχισαν να γίνονται πιο έντονες, βγήκε από την κουζίνα ο μάγειρας του καταστήματος, προκειμένου να δει τι συμβαίνει. Ξεκίνησαν να φωνάζουν και οι δύο και να πλησιάζει ο ένας τον άλλον επικίνδυνα. Μπήκα ανάμεσα τους να τους χωρίσω, δίχως όμως να το καταφέρω. Όταν κατάφερα να τους χωρίσω, είδα τον μάγειρα να αιμορραγεί από την κοιλιά του. Τότε σάστισα και άρχισα να φωνάζω στον δράστη. Δεν είχα δει ότι πήρε μαχαίρι στα χέρια του. Αυτός πήρε το μπουφάν του και έφυγε με την μηχανή του. Δυστυχώς δεν μπόρεσαν τον συγκρατήσω».