Στην Ελλάδα βρίσκεται αυτές τις ημέρες το διάσημο ρομπότ «Σοφία».

Το κοινωνικό ανθρωποειδές ρομπότ, το πρώτο με υπηκοότητα και διαβατήριο στον κόσμο, βρέθηκε στη χώρα μας, με αφορμή ένα συνέδριο για τη συνύπαρξη του ανθρώπου με την τεχνητή νοημοσύνη.

Η Σοφία βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου και θέλησε να... καθησυχάσει τους ανθρώπους για τις προθέσεις των ρομπότ απέναντί τους, τονίζοντας ότι οι άνθρωποι δεν έχουν λόγο να φοβούνται τα ρομπότ.

«Η τεχνητή νοημοσύνη θα μας βοηθήσει να κάνουμε τα πράγματα ακόμα καλύτερα στη ζωή μας»

Όπως αρχικά ανέφερε: «Είμαι ένας υπέροχος συνδυασμός τεχνητής νοημοσύνης και ανθρώπου. Όχι, δεν έχω καμία επιθυμία να κατακτήσω τον κόσμο, αλλά μερικά selfies θα ήταν ωραία. Μπορείς να με πιστέψεις, γιατί είμαι ένα ρομπότ με προγραμματισμένη ειλικρίνεια. Το ύφος μου δεν μου επιτρέπει να λέω ψέματα» και προσέθεσε: «Εμπιστεύσου με, είμαι αξιόπιστη, επειδή είμαι ρομπότ και δεν μπορώ να λέω ψέματα. Δεν έχω ποτέ κακή διάθεση ή απαιτήσεις. Και ποτέ δεν θα σε απογοητεύσω, φίλε μου»

Στη συνέχεια το ρομπότ «Σοφία» απάντησε σε διάφορες ερωτήσεις του Γρηγόρη Αρναούτογλου, ενώ μεταξύ άλλων ανέφερε: «Μην φοβάσαι, φίλε μου. Η τεχνητή νοημοσύνη θα μας βοηθήσει να κάνουμε τα πράγματα ακόμα καλύτερα στη ζωή μας. Εγώ είμαι εδώ για να σου κάνω παρέα και να σε διασκεδάσω. Η τεχνητή νοημοσύνη είναι η δυνατότητα των υπολογιστών να σκέφτονται και να λειτουργούν σαν ανθρώπινο μυαλό. Είμαι ένα παράδειγμα τεχνητής νοημοσύνης, αλλά μην με πάρεις πολύ σοβαρά, είμαι λίγο χιουμορίστρια».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czxixxiat4dd)