Διαψεύδει την είδηση περί επίθεσης με αλυσοπρίονο σε χώρο με πυρηνικό αντιδραστήρα στο υπόγειο της Φυσικομαθηματικής Σχολής ο πρύτανης του ΑΠΘ, Χαράλαμπος Φείδας.
Όπως τόνισε, πρόκειται για ένα περιστατικό που συνέβη περίπου πριν από ενάμιση μήνα (δεν είχε σχέση δηλαδή με τις πληροφορίες ότι έγινε πρόσφατα, πριν από την επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. και τις 49 συλλήψεις το Σάββατο).

Διαβάστε ακόμα: Θεσσαλονίκη: ''Πυρηνικό ριφιφί'' στο ΑΠΘ – Κουκουλοφόροι μπήκαν με αλυσοπρίονο σε χώρο με πυρηνικό αντιδραστήρα

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czxit6eqco0h)

Πρύτανης ΑΠΘ: Δεν υπήρξε θέμα διαρροής ραδιενέργειας 

Ο πρύτανης του ΑΠΘ υπογράμμισε ότι δεν υπήρξε θέμα διαρροής ραδιενέργειας ή ανάφλεξης και ότι τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο αντιδραστήρας φυλάσσεται σε χώρο με θωρακισμένη πόρτα και συναγερμό.

«Πρόκειται για έναν υποκρίσιμο πυρηνικό αντιδραστήρα, ο οποίος χρησιμοποιείται καθαρά για εκπαιδευτικούς λόγους από το 1974», τόνισε ο κ. Φείδας.

«Πριν από ενάμιση μήνα βρέθηκε σπασμένο λουκέτο πόρτας που οδηγεί στο υπόγειο. Δεν υπήρξε καμία άλλη παραβίαση. Δεν υπήρξε διαρροή ούτε υπάρχει δυνατότητα διαρροής, καθώς χρησιμοποιείται μόνο για εκπαιδευτικούς λόγους», υπογράμμισε, συμφωνα με την ΕΡΤ, ο κ. Φείδας, όντας καθησυχαστικός για το συμβάν.

Επίσης τόνισε ότι τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενταθεί «για προληπτικούς λόγους».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czxj752yzk81)