Η Καθαρά Δευτέρα γιορτάζεται σήμερα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και κάπως έτσι εκατοντάδες άτομα στη Θεσσαλονίκη ανηφόρισαν στο περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου, με τους χαρταετούς να γεμίζουν χρώματα τον ουρανό, αφού άτομα κάθε ηλικίας τίμησαν το έθιμο, εκμεταλλευόμενοι τον καλό καιρό.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης έστησε παραδοσιακό γλέντι λόγω της ημέρας στον Κεδρηνό Λόφο, με τους χορευτές, ντυμένους με τις παραδοσιακές στολές να κερδίζουν τα βλέμματα. Δημότες και επισκέπτες περίμεναν υπομονετικά, σχηματίζοντας ουρές, προκειμένου να παραλάβουν τα σαρακοστιανά εδέσματα που κερνούσαν οι υπηρεσίες του Δήμου.

Thestival.gr Καθαρά Δευτέρα στο Σέιχ Σου

Υπενθυμίζεται ότι στο δήμο Θεσσαλονίκης έχουν διοργανωθεί εκδηλώσεις για τα «Κούλουμα 2024», με πατροπαράδοτα νηστίσιμα εδέσματα, μουσική και χορό. Συγκεκριμένα:

  • Στη Γ΄ Δημοτική Κοινότητα το πατροπαράδοτο έθιμο του χαρταετού θα λάβει χώρα στον Κεδρηνό Λόφο (δάσος του Σέϊχ Σου – Πλ. Τσιάτρα) από τις 10:00 έως και τις 15:00, συνοδεία χορευτικών συγκροτημάτων και παραδοσιακών εδεσμάτων.
  • Στη Δ΄ Δημοτική Κοινότητα η καθιερωμένη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Θεατράκι του Κέντρου Πολιτισμού Τούμπας, (Γρ. Λαμπράκη και Κλεάνθους) από τις 11:00 μέχρι τις 15.00.