Την Καθαρά Δευτέρα, ο καιρός δεν φαίνεται πρόθυμος να κάνει το χατίρι μικρών και μεγάλων στο παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού, αφού οι συνθήκες δεν θα είναι οι ιδανικές.

Συγκεκριμένα, θα υπάρξει περιορισμένη θερμική αστάθεια στα ορεινά ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στους 18°C – 21°C.
Βόρειοι άνεμοι έως 4-5 μποφόρ θα πνέουν στο Ιόνιο και στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.
Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού θα έχουμε την Τρίτη και Τετάρτη με βροχές και καταιγίδες ενώ βελτίωση θα σημειωθεί από την Τετάρτη.
Ωστόσο, θα εξιλεωθούμε το επόμενο τριήμερο την ερχόμενη εβδομάδα καθώς «άρωμα» καλοκαιριού θα έχουμε την 25η Μαρτίου με θερμοκρασίες έως 25°C και αίθριο καιρό.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czw8fidrymsh)

Σε ποιες περιοχές θα απογειώσετε τους χαρταετούς σας – Δείτε τον χάρτη


Όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι, τις βροχές του Σαββατοκύριακου θα διαδεχθεί η ηλιοφάνεια και η καλοκαιρία καθ’ όλη τη διάρκεια της Καθαράς Δευτέρας, ευνοώντας το πέταγμα του χαρταετού.

Η αστάθεια του καιρού στα ορεινά αναμένεται να περιορισθεί σημαντικά, σύμφωνα με την υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, meteo.gr. Παράλληλα, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά, ενώ, οι άνεμοι θα ενισχυθούν από βόρειες διευθύνσεις, κυρίως στο Αιγαίο.

Στον παρακάτω χάρτη, παρουσιάζονται με αποχρώσεις του κίτρινου οι περιοχές στις οποίες αναμένονται εντάσεις ανέμων πάνω από 3 μποφόρ την Καθαρά Δευτέρα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr. Με γκρι χρώμα καταγράφονται οι περιοχές στις οποίες η ένταση των ανέμων δεν ευνοεί το πέταγμα του χαρταετού.
kairos-kathara


Σύμφωνα με το χάρτη, το πέταγμα του χαρταετού θα είναι εύκολη υπόθεση στα νησιά του Αιγαίου, τα Επτάνησα, τα παράκτια τμήματα του Κορινθιακού Κόλπου, καθώς επίσης και στον Θερμαϊκό Κόλπο έως τις Βόρειες Σποράδες.

Στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές, η χαμηλή ένταση του ανέμου θα δυσκολέψει το πέταγμα του χαρταετού, ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες.