Οι άνδρες των ΜΑΤ προχώρησαν σε δεκάδες προσαγωγές σε επέμβαση που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου (16/3) στη Σχολή Θετικών Επιστημών, καθώς και στο Βιολογικό του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι οι σχολές αυτές τελούν υπό κατάληψη αρκετές εβδομάδες, με αφορμή το νόμο για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. έγινε, καθώς άτομα φέρονται να προσπάθησαν να αφαιρέσουν τις λαμαρίνες από την υπό κατασκευή βιβλιοθήκη. Στην επέμβαση συμμετείχαν δυνάμεις των ΜΑΤ και των ΕΚΑΜ. Με βάση τα όσα καταγγέλλουν φοιτητές, η επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ πραγματοποιήθηκε την ώρα που πραγματοποιούσαν «δράση επανοικειοποίησης του χώρου».





Οι αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν στις εισόδους του ΑΠΘ με τους φοιτητές να φωνάζουν συνθήματα κατά της αστυνομίας. 

Νωρίτερα, από το ΣΘΕ βγήκαν άτομα με πανό και φώναζαν συνθήματα κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

Περιμετρικά υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που πραγματοποιούσαν ελέγχους, ενώ ο Σύλλογος Φοιτητών Φυσικού ΑΠΘ κάλεσε σε συγκέντρωση ενάντια στην επέμβαση της αστυνομίας.



Καθηγητές που βρέθηκαν στο σημείο ζήτησαν την απομάκρυνση των Αρχών, εφόσον έχει ολοκληρωθεί η επέμβασή τους και οι προσαγωγές. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής του ΑΠΘ και αντιπρόεδρος του ΕΣΔΕΠ, Γιώργος Αγγελόπουλος: «Να αποχωρήσουν τώρα οι δυνάμεις των ΜΑΤ εφόσον η επιχείρηση της ΕΛΑΣ, σύμφωνα με δικές τους δηλώσεις ολοκληρώθηκε».

Σύμφωνα με τον καθηγητή και μέλος του ΕΣΔΕΠ, Γιώργο Ραπτάκη, ο πρύτανης του ΑΠΘ ήταν εκείνος που κάλεσε την Αστυνομία και ακολούθησε η αστυνομική επιχείρηση.

Thestival.gr Αγγελοπουλος- Ραπτάκης