Τα μέλη πολυπληθούς κυκλώματος δραστηριοποιούνταν σχεδόν δύο χρόνια στην εισαγωγή ναρκωτικών σε περιοχές της Δράμας, της Καβάλας και της Θεσσαλονίκης, όπου προμήθευαν τουλάχιστον 267 χρήστες ναρκωτικών από τον Ιούνιο του 2022.

Μετά από πολύμηνες έρευνες και με συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών της Ασφάλειας Δράμας που έφτασαν στα ίχνη των μελών της, καθώς επίσης και με την συμμετοχή ανδρών της Ο.Π.Κ.Ε. και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Νευροκοπίου, συνελήφθησαν την Πέμπτη πέντε Έλληνες και επτά αλλοδαποί, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί άλλοι 25, επτά από τους οποίους είναι ήδη έγκλειστοι σε σωφρονιστικά καταστήματα.

Κατά την διάρκεια της έρευνας που έκανε ο σκύλος ανιχνευτής «Vera» σε τέσσερα σπίτια των δραστών, βρέθηκαν επτά συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους ενός κιλού και 926,7 γραμμαρίων, δυο συσκευασίες με μικροποσότητες κοκαΐνης, δυο ζυγαριές ακριβείας και κατασχέθηκαν μετρητά ύψους 3.250 ευρώ.

drama-speira-kannabi

Σε βάρος όλων των μελών του κυκλώματος σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών στην ελληνική επικράτεια με την οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας.