Ήταν μια λαμπερή βραδιά, με φόντο το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα του Στέλιου Χατζηιωάννου, στην Πλάκα, πρωταγωνιστές δύο νέους Έλληνες επιχειρηματίες με «πράσινη», οικολογική νοοτροπία και έναν, καίτοι επικοινωνιακό και προσηνή, ακριβοθώρητο -καθώς σπανίως τον βλέπουμε διά ζώσης- Greek royal: τον πρίγκιπα Παύλο.

Το Ίδρυμα Prince’s Trust International και το Corallia ανακοίνωσαν προχθές, με φόντο το Stelios Foundation, τους νικητές για το Παγκόσμιο Βραβείο Βιωσιμότητας 2023 για την Ευρώπη. Οι Ευάγγελος και Ιωάννης Κωνσταντόπουλος παρέλαβαν το έπαθλο από τον πρίγκιπα Παύλο, αντιπρόεδρο του Prince’s Trust International και επικεφαλής των προγραμμάτων του ιδρύματος στην Ελλάδα - σημειώνουμε ότι δημιουργήθηκε από τον βασιλιά Κάρολο. Η startup The Sports Footprint βραβεύτηκε, καθώς αξιοποιεί τη δύναμη του αθλητισμού για την προώθηση της περιβαλλοντικής αλλαγής μέσω της εταιρείας τους.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της βρετανικής πρεσβείας στην Αθήνα, παρουσία του Βρετανού πρέσβη στην Ελλάδα, Μάθιου Λοτζ, που συνεχάρη από το πόντιουμ τους επιχειρηματίες. Εκεί και η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου. «Ξεκινήσαμε το The Sports Footprint το 2022, για να κάνουμε τον αθλητισμό βιώσιμο. Θέλουμε να αλλάξουμε τους όρους του παιχνιδιού, να βοηθήσουμε ομάδες και φορείς του αθλητισμού να γίνουν οργανισμοί ουδέτερου ανθρακικού αποτυπώματος προκειμένου να καταρτίσουν σχέδια δράσης για την κυκλική οικονομία, που θα ανοίξει τον δρόμο για την περαιτέρω ανάπτυξη των αθλητικών επιχειρήσεων», δήλωσε ο Ιωάννης Κωνσταντόπουλος. Η εταιρεία αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος επιχειρηματικότητας STARTAB, που ξεκίνησε το 2018 από το Prince’s Trust International και τον εταίρο του στην Ελλάδα, το Corallia. Έχει μάλιστα ήδη συνεργαστεί με περισσότερους από 1.000 νέους από τότε που ξεκίνησε η υλοποίησή του.

«Η συνέχιση της κληρονομιάς μας στην επιχειρηματικότητα είναι ζωτικής σημασίας. Είναι υπέροχο να βλέπουμε το Prince’s Trust International να στηρίζει επιχειρηματίες όπως ο Ιωάννης και ο Ευάγγελος, με πρωτοβουλίες που λειτουργούν ήδη, όπως το Sports Footprint. Αυτοί οι νέοι άνθρωποι δημιουργούν θέσεις εργασίας αντί να αναζητούν εργασία! Πιστεύω ακράδαντα ότι οι νέοι πρέπει να έχουν ευκαιρίες για επιτυχία, ανεξάρτητα από το πού προέρχονται ή τις προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίζουν», τόνισε ο «πράσινος» πρίγκιπας Παύλος, με την οικολογική συνείδηση.