Τις δηλώσεις της Ευρωπαίας εισαγγελέως Λάουρα Κοβέσι σχολίασε ο Παναγιώτης Δανιάς, πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, ο οποίος τις πρότεινε να κάνει τη δουλειά που της έχει ανατατεθεί, όπως κάνουν «οι πραγματικοί δικαστές και εισαγγελείς χωρίς βαρύγδουπες δηλώσεις που προσβάλλουν τη θεσμική αυτονομία των κρατών-μελών της Ε.Ε.». 

Ο κ. Δανιάς υπογραμμίζει ότι η κ. Κοβέσι υπερβαίνει κατά πολύ τις αρμοδιότητές της, όταν η ίδια υποστηρίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, αλλά και το Σύνταγμα, για να πραγματοποιεί «ανενόχλητη την έρευνά της».

Διαβάστε ακόμα: Λάουρα Κοβέσι: Εάν το έργο της 717 είχε ολοκληρωθεί δεν θα είχαμε τραγωδία στα Τέμπη

Παράλληλα, σημειώνει ότι ο ρόλος της δεν είναι να δίνει συνεντεύξεις σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και να μιλάει για το "τραύμα" των συγγενών και θυμάτων από τα Τέμπη, αλλά σε περίπτωση που η Ευρωπαία Εισαγγελέας διαπιστώσει «εμπόδια στο έργο αυτό από υπουργούς, να τους κατονομάσει και να το στείλει στην (Ελληνική) Βουλή, που είναι η μόνη αρμόδια να επιληφθεί».

Η ανάρτηση του προέδρου της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών




Noμίζω ότι η Ευρωπαία εισαγγελέας υπερβαίνει κατά πολύ τις αρμοδιότητές της, όταν μας λέει ότι πρέπει να αλλάξουμε τον νόμο περί ευθύνης υπουργών (!), ή και το Σύνταγμα (!), ώστε να μπορεί, δήθεν, να κάνει ανενόχλητη την έρευνά της. Θα της συνιστούσα, λοιπόν, να κάνει τη δουλειά της αθόρυβα και μεθοδικά, όπως κάνουν οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ Δικαστές και Εισαγγελείς στις Χώρες-Μέλη, χωρίς βαρύγδουπες δηλώσεις που προσβάλλουν τη θεσμική αυτονομία των Κρατών-Μελών της Ε.Ε. και την καθιστούν μέρος του προβλήματος, αντί της λύσης. Και δεν την εμποδίζει, βέβαια, η ασυλία των υπουργών να ζητήσει έγγραφα (το σημαντικότερο), μαρτυρίες από μέλη Διοικήσεων κ.λπ., και στοιχεία από οποιαδήποτε πηγή τής είναι χρήσιμα για την εργασία της. Και η εργασία της δεν είναι να δίνει συνεντεύξεις στα Μέσα και να μιλάει για το "τραύμα" των συγγενών των θυμάτων (αναμφίβολα υπαρκτό, αλλά ΑΔΙΑΦΟΡΟ για την αναζήτηση της αλήθειας). Και αν διαπιστώσει, πράγματι, εμπόδια στο έργο αυτό από υπουργούς, να τους κατονομάσει και να το στείλει στην (Ελληνική) Βουλή, που είναι η μόνη αρμόδια να επιληφθεί. Εκτός αν ο σκοπός της είναι να κατέβει και αυτή στις ευρωεκλογές, σαν τον Βέλγο ανακριτή της υπόθεσης της Καϊλή.