Μια εφιαλτική νύχτα στα χέρια δύο κουκουλοφόρων ληστών που τους απειλούσαν ότι θα τους κάψουν ζωντανούς, πέρασαν δύο ηλικιωμένοι μέσα στο σπίτι τους στην Σπερχειάδα Φθιώτιδας.

Οι δράστες, αφού έκοψαν το ρεύμα, εισέβαλαν στην οικία και έδεσαν και απείλησαν τους δύο ηλικιωμένους πως θα τους σκοτώσουν εάν δεν τους δώσουν χρήματα.

Το χρονικό

Ήταν 23.00 το βράδυ όταν το σπίτι στο οποίο ζουν μια 85χρονη γυναίκα με τον 83χρονο αδελφό της βυθίστηκε στο σκοτάδι. Άνοιξαν την πόρτα να βρουν ένα κερί και λίγα λεπτά αργότερα αντίκρισαν δύο κουκουλοφόρους με γάντια να φωνάζουν πως θα τους σκοτώσουν αν δεν τους δώσουν όσα λεφτά είχαν.

«Έδεσαν με ταινίες τα χέρια μας, μας φίμωσαν, έψαχναν τα λεφτά, ‘θα σας σκοτώσουμε, θα κάνουμε, θα φτιάξουμε’. Έψαξαν, έκαναν το σπίτι ‘φύλλο και φτερό’», λέει η ηλικιωμένη.

Οι δύο κουκουλοφόροι, αφού έδεσαν τους ηλικιωμένους σε ένα ντιβάνι και σε μια καρέκλα, έβαλαν φωτιά στο σπίτι απειλώντας ότι θα τους κάψουν ζωντανούς. Τα 700 ευρώ που ήδη είχαν βρει δεν ήταν αρκετά για να σταματήσουν το αμόκ των αδίστακτων κακοποιών.

«’Έχεις λεφτά πολλά’ λέει, ‘έχεις αποδείξεις’ και πήρανε τους φακέλους που είχαμε από διάφορα και τα έβαλαν μέσα στον διάδρομο πάνω στα χαλιά κι έριξαν οινόπνευμα και τα έκαιγαν. Ό,τι είχε από συντάξιμα του ΟΓΑ και δικά μου και δικά του, όλα τα πήραν τα έκαψαν».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cztewcvipq0h)

Οι δράστες ζητούσαν κι άλλα χρήματα κι έδειχναν να γνωρίζουν πως αν επιμείνουν, θα τα βρουν.

«Έλεγαν ‘μη μιλάτε, θα σας σκοτώσουμε’, πήγαν πέρα στην αποθήκη, είχαμε μια ψαλίδα από αυτές που κόβουν τα πλέγματα, την πήραν ‘θα σας κόψουμε τα δάχτυλα’. Είχε εκεί ο αδερφός μου σε ένα μέρος 4.000 λέει ‘να, έχεις λεφτά, φέρε και τα υπόλοιπα’».

Ήταν 03.00 τα ξημερώματα όταν οι δράστες έφυγαν τελικά από το σπίτι που το είχαν ρημάξει, αρπάζοντας εκτός από τα 4.700 ευρώ, και την τραπεζική κάρτα των ηλικιωμένων.

Ο αδελφός της γυναίκας έδωσε λάθος PIN κι όταν κατάφεραν να λυθούν, στις 07.00 το πρωί, ειδοποιήθηκε η Αστυνομία που εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τους δύο κακοποιούς.

Πίσω τους αφήσαν το απολυτό χάος, με τους δύο ηλικιωμένους που ζουν μόνοι και αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, να προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ.