Νέα ομοφοβική επίθεση δέχτηκε το 21χρονο non binary άτομο που κυνηγούσε ο όχλος στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, το βράδυ του Σαββάτου, μαζί με συνομήλικό του.

*Διαβάστε εδώ: Θεσσαλονίκη: Δίωξη σε 32χρονο για τη νέα επίθεση εναντίον μέλους της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας - Προκαταρκτική έρευνα για βίντεο που προσκόμισε το θύμα


Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 32χρονος

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε το νεαρό μέλος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, στις 5 το απόγευμα της Δευτέρας δέχτηκε νέα ομοφοβική επίθεση στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας, στο ύψος του «Makedonia Palace», και για την υπόθεση συνελήφθη την επομένη ένας 32χρονος.

Σε βάρος του συλληφθέντος, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για εξύβριση και απειλή με ρατσιστικά χαρακτηριστικά και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, χθες.

Ωστόσο, η εκδίκαση αναβλήθηκε λόγω απουσίας μαρτύρων και ο 32χρονος αφέθηκε ελεύθερος.

Η νέα επίθεση σημειώθηκε μόλις δύο 24ωρα μετά το ομοφοβικό επεισόδιο που δέχθηκε το 21χρονο non binary άτομο κι ένας φίλος του, στην πλατεία Αριστοτέλους, το οποίο και οδήγησε στη σύλληψη 21 ατόμων.

Όπως κατήγγειλαν τα θύματα της επίθεσης, μια ομάδα ατόμων τούς επιτέθηκε λεκτικά και τους πέταξε μπουκάλια, ενώ προσπαθούσαν να βρουν καταφύγιο σε παρακείμενο κατάστημα εστίασης, για να προστατευθούν.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czsst8lze281)