Δύο ηλικιωμένα αδέρφια έζησαν τη νύχτα τον απόλυτο εφιάλτη στο χωριό Λευκάδα της Φθιώτιδας, όταν βρέθηκαν αντιμέτωπα με δύο αδίστακτους ληστές, που έφτασαν στο σημείο να βάλουν φωτιά σε ένα χαλί που υπήρχε στο σπίτι, για να τους αναγκάσουν να τους δώσουν όλα τα χρήματα που είχαν στο διαμέρισμα.

Όπως λέει η 85χρονη, οι ληστές κατάφεραν να εισβάλουν στο διαμέρισμα λίγο μετά τις 23:00 και αμέσως έδειξαν τις διαθέσεις τους.

«Αυτοί ήρθαν 23:00 η ώρα και φύγανε 03:00. Μας έδεσαν τα χέρια σταυρωτά με ταινία, μας έδεσαν τα πόδια, μας φίμωσαν εκεί και έλεγαν "τα λεφτά, αλλιώς θα πεθάνετε". Έψαχναν τα λεφτά, "θα σας σκοτώνουμε, θα κάνουμε, θα φτιάξουμε". Έψαξαν το σπίτι, το έκαναν φύλλο και φτερό. Δεν μπορούμε να βρούμε τίποτα, ούτε τα φάρμακά μας».

Το κάθε λεπτό μοιάζει αιώνας εκείνες τις στιγμές. Τα δύο ηλικιωμένα αδέρφια ξέρουν ότι δεν πρόκειται να έχουν βοήθεια.

«Δεν μας χτύπησαν. Μόνο έλεγαν "μη μιλάτε, θα σας σκοτώσουμε". Είχαμε μία ψαλίδα, αυτές που κόβουν τα πλέγματα, την πήραν "θα σας κόψουμε τα δάχτυλα". Το κινητό μας το έσπασαν, μας χάλασαν το ρούτερ, δεν είχαμε να πάρουμε τηλέφωνο. Ποιος να μας βοηθήσει; Δεν έχουμε κανέναν εδώ».

Οι αδίστακτοι ληστές απειλούν να κάψουν τους δύο ηλικιωμένους ζωντανούς. Αρχίζουν να ρίχνουν οινόπνευμα και να καίνε τα χαλιά του σπιτιού.

«Χαρτιά που είχαμε εδώ, τα έκαψαν στον διάδρομο. Έκαψαν και τα χαλιά, έριξαν οινόπνευμα και τα έκαιγαν. "Θα σας κάψουμε μέσα", έδεσαν τον αδελφό μου σε μία καρέκλα "θα σε πάρουμε να σε πάμε μέσα εκεί"».

Οι δράστες της ληστείας απειλούσαν για τρεις ώρες τους ηλικιωμένους στο σπίτι τους στη Λευκάδα Φθιώτιδας

Οι ληστές έκοψαν το ρεύμα στο σπίτι και συνέχιζαν να απειλούν τα δύο αδέρφια μέχρι να βρουν τα μετρητά που υπήρχαν.

«Είχαν μαύρες κουκούλες, τα μάτια τους ήταν έξω και τα δόντια τους. Αυτοί πήγανε και χαλάσανε το ρολόι, σταμάτησε το ρεύμα. Σκίσανε στο σαλόνι μαξιλάρια, ρούχα».

Οι δράστες παρέμειναν στο σπίτι για 3 ολόκληρες ώρες, δίχως να φοβούνται για τυχόν επέμβαση της Αστυνομίας. Βρήκαν 4.700 ευρώ και τότε αποφάσισαν να πάρουν τον δρόμο της εξόδου, αφήνοντας δεμένους τους δύο ηλικιωμένους.

«Έχουμε μία αποθήκη πίσω εδώ, από το σπίτι που έχουμε τα πράγματά μας, πήγαν και τα άδειασαν όλα. Είχαμε ένα οίκημα, είχαμε λουλούδια, χάλασαν την πόρτα, μπήκαν μέσα».

Στα γεράματά τους, όπως λένε, έμελλε να ζήσουν τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής τους. Μόνοι, αβοήθητοι και ανήμποροι να αντιδράσουν.

«Μας έλυσαν αυτοί 03:00 η ώρα. Είχε εκεί ο αδελφός μου, σε ένα μέρος 4.000 και πήραν τα λεφτά και λένε "να, έχεις λεφτά, φέρε και τα υπόλοιπα". Πήραν την κάρτα που είχαμε και φύγανε, αλλά δεν τους έδωσε το σωστό PIN ο αδελφός μου».

Η ληστεία έγινε γνωστή λίγο μετά τις 07:00, όταν τα δύο ηλικιωμένα αδέρφια κατάφεραν να λυθούν και να ειδοποιήσουν στενούς συγγενείς τους.