Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 72χρονος, ο οποίος ως καρκινοπαθής περίμενε να λάβει δόση χημειοθεραπείας. Το φάρμακο, το οποίο ανέμενε, δεν υπήρχε στα αποθεματικά του συστήματος υγείας και κάθε ημέρα που περνούσε, ήταν αφόρητη για τον 72χρονο Πέτρο Τουρνά από το Ηράκλειο της Κρήτης. Παλαιοβιβλιοπώλης στο επάγγελμα, υπέφερε από καρκίνο σε προχωρημένο στάδιο, ενώ, σύμφωνα με τους συγγενείς του, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα ο όγκος είχε αυξηθεί σχεδόν κατά 30%. Ο 72χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του, μη μπορώντας να αντέξει τους πόνους και την αγωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες, απαγχονίστηκε, αφού πρώτα άφησε σημείωμα εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Όλα μάλιστα έγιναν μέσα σε λίγους μήνες, όπως εξήγησε μιλώντας στο Mega συγγενικό πρόσωπο του 72χρονου από το Ηράκλειο: «Τέλη Δεκέμβρη διαγνώστηκε με καρκίνο στον πνεύμονα. Ξεκίνησε η διαδικασία για να μπορέσει να κάνει θεραπείες. Το ραντεβού κλείστηκε για τέλος Φλεβάρη, έπειτα από δύο μήνες. Ο όγκος είχε πάει στα 9,5 εκατοστά, είχε αρχίσει να αισθάνεται πόνους. Βρίσκουμε ότι το κόστος (σ.σ.: του φαρμάκου) ήταν στα 11,75 ευρώ και χρειάζονταν τρία φιαλίδια. Το φάρμακο δεν υπήρχε πουθενά, πάθαμε πλάκα, δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει» είπε χαρακτηριστικά. «Ήταν τόσο απογοητευμένος από την κατάσταση. Βρέθηκε μπροστά σε έναν τοίχο».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czryvewgn4sp)

Για το συγκεκριμένο θέμα, ο υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης έκανε παρέμβαση: «Απλώς επειδή ακούστηκε πως την ευθύνη την έχει το ΕΣΥ, λόγω της έλλειψης του φαρμάκου, δεν είναι απόλυτα ακριβές. Υπήρχε έλλειψη και είχαμε εξασφαλίσει μετά από παρέμβαση ποσότητα. Είχαμε κλείσει στον ασθενή στις 04/03 κι εκείνος δεν προσήλθε και του είχαμε κλείσει νέο ραντεβού για σήμερα, 12/03. Δεν υπάρχει σύστημα υγείας με PET scan. Άρα, κάποια αναμονή υπάρχει. Το φάρμακο το λάμβανε ο ασθενής. Αν δεν το πήρε μία φορά, υπήρχε λόγω έλλειψης και είχε ειδοποιηθεί για το ραντεβού του. Δεν υπάρχει έλλειψη του εν λόγω φαρμάκου, διορθώθηκε το πρόβλημα ακόμη και στην τιμή του» ισχυρίστηκε ο υπουργός.