Στην περιοχή της Καλλιθέας όπου χθες εξερράγη βόμβα μεγάλης ισχύος σε κάβα, οι κάτοικοι είναι οργισμένοι, αφού είδαν σε δευτερόλεπτα τους κόπους μιας ζωής να καταστρέφονται.

Καλλιθέα: Τεράστιες ζημιές σε σπίτια, αυτοκίνητα και καταστήματα μετά την έκρηξη βόμβας σε κάβα

«Τα τζάμια μόνο που βάζω στοιχίζουν 1.000 ευρώ. Δε μιλάμε για όλα τα μέσα που γκρεμίστηκαν. Το φορτηγό μου πριν από 20 μέρες άλλαξα λάστιχα και αμορτισέρ 800 ευρώ και τώρα είναι άχρηστο».

Τα σπίτια και οι επιχειρήσεις τους έχουν υποστεί τεράστιες υλικές ζημιές. Όπως λένε, μόνοι τους θα πληρώσουν τα σπασμένα.

Διαβάστε σχετικά: Καλλιθέα: Νέο βίντεο από το σημείο της έκρηξης - Πρόσωπο "κλειδί" ο ιδιοκτήτης της κάβας

«Μας είπαν οι ασφαλιστικές ότι εάν δεν αναλάβει την επίθεση τρομοκρατική οργάνωση δεν μπορούμε να αποζημιωθούμε. Αυτή θεωρείται μαφιόζικη επίθεση».

Τζάμια, παράθυρα και πόρτες έχουν καταρρεύσει μέχρι και στον πέμπτο όροφο. Τουλάχιστον 10 αυτοκίνητα έγιναν παρανάλωμα του πυρός.

«Τα αυτοκίνητα που πετάξανε χθες δεν φτάνει που κάηκαν και αχρηστεύτηκαν, πλήρωσαν και 80 ευρώ γερανό για να τα πάει για απόσυρση».

Κάποιοι τοποθέτησαν σεντόνια και νάιλον στις μπαλκονόπορτες για να προστατευτούν. Έτσι πέρασαν το χθεσινό τους βράδυ.

«Εμείς όλα μόνοι μας, τα σπίτια μας είναι όλα κατεστραμμένα, τζάμια, παντζούρια και δεν έχουμε χρήματα να τα πληρώσουμε».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czrzarhiacm1)

Ψάχνουν τους βομβιστές στα βίντεο

Οι Αστυνομικοί αναλύουν τα βίντεο της επίθεσης με τη μοτοσικλέτα των δραστών στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Ψάχνουν το δρομολόγιο των αδίστακτων βομβιστών που χτύπησαν εντός κατοικημένης περιοχής αδιαφορώντας για ανθρώπινες απώλειες.

Τα στελέχη της  Δίωξης Εκβιαστών θεωρούν ότι την εντολή για τη βόμβα στην κάβα έχουν δώσει άνθρωποι της νύχτας ως ένα μήνυμα πίεσης και τα κίνητρα δεν αποκλείουν να είναι εκβιαστικά ή να έχουν προέλθει από επαγγελματικές αντιπαραθέσεις λόγω επεκτατικών επιχειρηματικών σχεδίων του υποψήφιου στόχου.

Κομβική θεωρείται η κατάθεση του ιδιοκτήτη της κάβας για το εάν είχε δεχθεί και από ποιους απειλές στο πρόσφατο παρελθόν.