Αναστάτωση επικρατεί από νωρίς το απόγευμα έξω από τον κινηματογράφο Ολύμπιον, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου στις 20:00 αναμένεται να προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Αδέσποτα Κορμιά» στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει το voria.gr έξω από τον κινηματογράφο, και παρά το γεγονός ότι έχει ανακοινωθεί απαγόρευση συγκεντρώσεων, είχε συγκεντρωθεί μικρή ομάδα μελών του Ιερού Λόχου, που αντιδρούν στην προβολή της επίμαχης ταινίας και τους οποίους απομάκρυνε λίγο αργότερα η αστυνομία, η οποία έχει δημιουργήσει έναν κλοιό μπροστά από την είσοδο του κτηρίου, επιτρέποντας την είσοδο μόνον σε όσους διαθέτουν εισιτήριο.

Αστυνομικοί που βρίσκονται στην είσοδο ζητούν να ελέγξουν τις τσάντες η τα σακίδια των εισερχόμενων, για λόγους ασφαλείας και στη οι κάτοχοι εισιτηρίου για την προβολή προχωρούν προς την αίθουσα.

Παράλληλα, δεκάδες μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και φοιτητές είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον κινηματογράφο, φωνάζοντας συνθήματα κατά του φασισμού, ωστόσο απωθήθηκαν επίσης από τις αστυνομικές δυνάμεις, η παρουσία των οποίων στο σημείο είναι κάτι παραπάνω από ισχυρή.
sigkentrosi-olympion

Την ίδια ώρα στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί πολίτες που αναμένουν να μπουν στον κινηματογράφο για να παρακολουθήσουν το ντοκιμαντέρ, η αφίσα για το οποίο -μία ημίγυμνη έγκυος εσταυρωμένη- έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί στην Αρχαία Αγορά μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου τα οποία εν συνεχεία αποχώρησαν από το σημείο, ωστόσο οι δυνάμεις της αστυνομίας είναι σε επιφυλακή για παν ενδεχόμενο.

Δείτε βίντεο:
Αυστηρός έλεγχος για την είσοδο στο ΟΛΥΜΠΙΟΝ
Thestival.gr Απώθηση διαδηλωτών από αστυνομικές δυνάμεις
Υπό αστυνομικό κλοιό το ΟΛΥΜΠΙΟΝ