Χαρακτηριστικό του προβλήματος που υπάρχει με τις αφύλακτες διαβάσεις στον ΟΣΕ είναι ένα βίντεο που δείχνει μια επιβατική αμαξοστοιχία να διέρχεται από μία τέτοια διάβαση στον άξονα ΘεσσαλονίκηΣέρρες, στο ύψος της Δοϊράνης, το οποίο προκαλεί ερωτήματα και συμπυκνώνει το μπάχαλο στον ΟΣΕ, που, όπως φαίνεται, συνεχίζεται. Όπως φαίνεται και στο βίντεο, ο μηχανοδηγός μειώνει την ταχύτητα ενώ πλησιάζει προς την αφύλακτη -αλλά πολυσύχναστη κυρίως για φορτηγά- διάβαση και δευτερόλεπτα αργότερα, ένας εργαζόμενος – σεκιούριτι κατεβαίνει από το τρένο και μπαίνει σε ρόλο τροχονόμου, εξασφαλίζοντας την ομαλή διέλευση της επιβατικής αμαξοστοιχίας.

*Διαβάστε ακόμα: Βίντεο - σοκ: Ανεβασμένη η μπάρα σε φυλασσόμενη διάβαση με το τρένο να έρχεται

Ταυτόχρονα μάλιστα ενημερώνει τους διερχόμενους οδηγούς οχημάτων να περιμένουν. Σημειώνεται πως σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr, στον άξονα Θεσσαλονίκη - Σέρρες οι τρεις κύριες διαβάσεις παραμένουν εκτός λειτουργίας και αφύλακτες από τις 15 Δεκεμβρίου του 2023. Αιτία είναι, σύμφωνα με καταγγελίες, το γεγονός ότι ο ΟΣΕ δεν βρίσκει ανταλλακτικά για τον μηχανισμό που ενεργοποιεί το σύστημα ασφαλείας, δηλαδή να κατέβουν οι μπάρες τη στιγμή που διέρχεται η επιβατική αμαξοστοιχία. Είναι δε χαρακτηριστικό το γεγονός ότι εδώ και τρεις μήνες, και παρά τις «φωνές» των μηχανοδηγών, η εταιρεία ανανεώνει διαρκώς τη διορία για τη διόρθωση του ζητήματος: Από τα τέλη Ιανουαρίου μεταφέρθηκε στις 15 Φλεβάρη, μετά στα τέλη Φλεβάρη και τώρα ενημερώθηκαν για μια νέα, άγνωστη ημερομηνία και ενώ τα δρομολόγια εκτελούνται κανονικά με κίνδυνο ατυχημάτων.

Μάλιστα, τα προβλήματα δεν σταματούν εκεί. Οι μηχανοδηγοί αναφέρουν πως στον Ευαγγελισμό, στο σημείο όπου σημειώθηκε το δυστύχημα των Τεμπών, περνούν με κόκκινο, με εντολή των σταθμαρχών και με αριθμό τηλεγραφήματος για να αγνοήσουν τον κόκκινο σηματοδότη.


Με πληροφορίες από MEGA και Thesstoday.gr