Πριν από λίγες μέρες, οι κάτοικοι του Μενιδίου βρέθηκαν μπροστά σε ένα απροσδόκητο περιστατικό κλοπής που συνιστά ασέβεια προς τη μνήμη του οπλαρχηγού Μήτρου Λέκκα, καθώς και προς την ιστορία της πόλης των Αχαρνών.

Περαστικοί διαπίστωσα νωρίς το πρωί του Σαββάτου (9/3), την κλοπή της χάλκινης προτομής του ήρωα Μήτρου Λέκκα από τη βάση της. Η προτομή βρισκόταν εδώ και πολλά χρόνια στην Κεντρική Πλατεία Αχαρνών, δίπλα από τον Ιερό Ναό του Αγίου Βλασίου και αποτελούσε σύμβολο του αγώνα των Μενιδιατών κατά της Τουρκοκρατίας.

Η προσφορά του Μενιδιάτη Οπλαρχηγού, Μήτρου Λέκκα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της περιοχής και η κλοπή της προτομής του αντιπροσωπεύει όχι μόνο μια απώλεια ενός πολιτιστικού αγαθού, αλλά και μια προσβολή στην κληρονομιά και τη μνήμη των Μενιδιατών, όπως αναφέρει το acharnaika-nea.gr.

Έκλεψαν και κλιματιστικά από εκκλησία

Προς το βάθος του δρόμου, δίπλα ακριβώς όπου βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Βλασίου -στην πλαϊνή πλευρά- υπάρχουν air condition. Πιθανότατα οι ίδιοι άνθρωποι έκοψαν τα καλώδια, ξερίζωσαν τα κλιματιστικά, στη συνέχεια έφυγαν ανενόχλητοι