Δύο χρόνια µετά τον θάνατο του επιχειρηµατία ∆ηµήτρη Κοντοµηνά, στις 10 Μαρτίου 2022, βγαίνουν στο ηλεκτρονικό «σφυρί» οι εγκαταστάσεις της επενδυτικής εταιρείας ∆ΕΜΚΟ Α.Ε., χώρος που αποτελούσε το «στρατηγείο» του άλλοτε κραταιού άνδρα στον χώρο των µίντια και όχι µόνο, τα περιουσιακά στοιχεία του οποίου βγαίνουν πλέον το ένα µετά το άλλο στο «σφυρί». Ο ηλεκτρονικός πλειστηριασµός έχει προγραµµατιστεί για τις 28 Μαρτίου 2024. Αφορά εγκαταστάσεις 30 στρεµµάτων, στις οποίες είναι εγκατεστηµένη σήµερα η Green Pixel Productions, η οποία και µισθώνει το εν λόγω εντυπωσιακό ακίνητο.

Ο ∆ηµήτρης Κοντοµηνάς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών, έχοντας υπάρξει ένας από τους πιο αναγνωρίσιµους και επιτυχηµένους επιχειρηµατίες της χώρας. Οι δραστηριότητες στις οποίες επένδυσε ήταν κυρίως στον χώρο των ασφαλειών, στον τραπεζικό τοµέα, αλλά και στα Μέσα Μαζικής Ενηµέρωσης, αφού υπήρξε επί σειράν ετών ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθµού Alpha.

Στις επιτυχηµένες επιχειρηµατικές του προσπάθειες συγκαταλέγονται οι Intertech (αποκλειστικός αντιπρόσωπος προϊόντων Panasonic στην Ελλάδα), η Ευρωκλινική Αθηνών, ο στόλος αεροσκαφών και ελικοπτέρων Interjet και η εταιρεία βιολογικής καλλιέργειας GreenFarm.

«Ο µάγος των deals»

Ο ∆ηµήτρης Κοντοµηνάς χαρακτηριζόταν από φίλους και εχθρούς ως «µάγος των deals», καθώς η ικανότητά του να προχωρά σε επιτυχηµένες συµφωνίες και συνεργασίες τον οδήγησε στο να φτιάξει µια επιχειρηµατική αυτοκρατορία και να χτίσει µια τεράστια προσωπική περιουσία, µε πανάκριβα ακίνητα, σκάφη, συλλογές από έργα Τέχνης και άλλα σπάνια αντικείµενα, η οικονοµική αξία των οποίων είναι ανυπολόγιστη.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του, ωστόσο, αντιµετώπιζε σοβαρά προβλήµατα υγείας, τα οποία και τελικά απέβησαν µοιραία. Μαζί µε τα προβλήµατα υγείας που αντιµετώπιζε ο επιχειρηµατίας ήρθαν και τα οικονοµικά ζητήµατα, καθώς µεγάλο µέρος της περιουσίας του εξαϋλώθηκε λόγω δικαστικών διενέξεων και εκκρεµοτήτων, λανθασµένων χειρισµών και τοποθετήσεων. Στο πλαίσιο αυτό, σηµαντικά περιουσιακά στοιχεία του άλλαξαν χέρια, κυρίως µετά τον θάνατό του.

21 πλειστηριασµοί για το «στρατηγείο» του Κοντομηνά

Ενδεχοµένως το πιο εµβληµατικό από αυτά να είναι το «στρατηγείο» της ∆ΕΜΚΟ Α.Ε., που βγαίνει στο ηλεκτρονικό «σφυρί» στα τέλη Μαρτίου. Συνολικά, για τις συγκεκριµένες εγκαταστάσεις θα διενεργηθούν 21 πλειστηριασµοί, µε τη συνολική τιµή εκκίνησης να ανέρχεται σε 8.907.893,08 ευρώ, ενώ το ποσό για το οποίο επιβλήθηκε η κατάσχεση ανέρχεται σε 500.000 ευρώ, πλέον των τόκων και των εξόδων εκτελέσεως. Επισπεύδουσα των πλειστηριασµών είναι η εταιρεία Sunrise III NPL Finance DAC, η οποία ενεργεί επ’ ονόµατι και για λογαριασµό της Intrum Hellas, Ανώνυµης Εταιρείας ∆ιαχείρισης Απαιτήσεων από ∆άνεια και Πιστώσεις.

Η χρήση των κτιρίων

Το εν λόγω ακίνητο βρίσκεται στη θέση «Βακαλόπουλο» εντός του ΒΙΟ.ΠΑ. Παλλήνης, είναι πλήρως λειτουργικό, καθώς αποτελεί τις εγκαταστάσεις της Green Pixel Productions, και είναι µισθωµένο έναντι 10.000 ευρώ µηνιαίως, µε συµβόλαιο που λήγει το 2055. Το συγκρότηµα αποτελείται από πέντε κτίρια και συνιστά ενιαίο λειτουργικό σύνολο, το οποίο εξυπηρετεί την επιχειρησιακή λειτουργία του µισθωτή των εγκαταστάσεων. Η χρήση των κτιρίων αφορά χώρους τηλεοπτικών - κινηµατογραφικών παραγωγών, γραφειακούς και υποστηρικτικούς, χώρους εγκαταστάσεων και αποθηκευτικούς.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο «Secret» της εφημερίδας «Παραπολιτικά»