Για την ομοφοβική επίθεση που σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 9/03 μίλησε στον ANT1 ο Αλέξανδρος Σφελινιώτης, ντόπιο στέλεχος της Αστυνομίας και συγκεκριμένα του κλιμακίου Θεσσαλονίκης της Ομάδας «Ζ» και μέλος των συνδικαλιστικών οργανώσεων του αστυνομικού κλάδου.

Ο κ. Σφελινιώτης μίλησε για την ετοιμότητα και την ταχύτητα με την οποία οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. παρενέβησαν για την αντιμετώπιση της επίθεσης.

Τόνισε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις προσέτρεξαν στον τόπο του συμβάντος, απομάκρυναν τα θύματα με ασφάλεια, πραγματοποίησαν συνολικά 24 προσαγωγές και εντέλει ενήργησαν για τον σχηματισμό δικογραφίας στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για τα κατά περίσταση αδικήματα της απλής σωματικής βλάβης τετελεσμένης και σε απόπειρα, εξύβρισης και απειλής, σε συνδυασμό με την επιβαρυντική περίπτωση του άρθρου 82Α του Ποινικού Κώδικα «Έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά».

*Διαβάστε εδώ: Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για τα επεισόδια έξω από τον κινηματογράφο "Ολύμπιον" και τον προπηλακισμό Κασσελάκη


"Να μη φοβούνται να καλέσουν την Άμεση Δράση"

«Οι ευάλωτοι συμπολίτες μας, εκείνοι οι οποίοι γίνονται στόχος σε επιθέσεις και προπηλακισμούς τέτοιων δραστών, θα ήθελα να ξέρουν ότι η Αστυνομία είναι δίπλα τους. Θα ήθελα να τους προτρέψω να μη φοβούνται να καλέσουν την Άμεση Δράση ούτε να καταγγείλουν τα συμβάντα. Είναι ο μόνος τρόπος, οι δράστες να υποβάλλονται στις νόμιμες επιπτώσεις για τις πράξεις τους και έτσι να αντιμετωπίζεται συνολικά το φαινόμενο της ρατσιστικής βίας», επισήμανε ο κ. Σφελινιώτης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czqrr0x99br5)