Την ιδανική συνταγή είχε βρει δίδυμο δραστών, οι οποίοι είχαν γίνει ειδικοί στις κλοπές σε σούπερ μάρκετ, αφού είχαν χτυπήσει ακόμα και μέσα σε καταστήματα μεγάλων αλυσίδων.

Σε όλες τις περιπτώσεις οι δράστες παρίσταναν τους πελάτεςΌταν έβρισκαν την κατάλληλη ευκαιρία, έκλεβαν προϊόντα και στη συνέχεια έφευγαν χωρίς να περάσουν από το ταμείο. Για πάνω από τρεις μήνες, πετύχαιναν τους στόχους τους, δίχως να έχουν εντοπιστεί.

Οι κλοπές εξιχνιάστηκαν από τους αστυνομικούς, που ανέλυσαν μια σειρά από εικόνες, τις οποίες κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας. Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές κατ’ εξακολούθηση σε βάρος αλλοδαπού άνδρα από το Τμήμα Ασφαλείας Έδεσσας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το χρονικό διάστημα από 7 Οκτωβρίου 2023 έως 19 Ιανουαρίου 2024, μαζί με τον άγνωστο μέχρι στιγμής συνεργό του, διέπραξαν 20 κλοπές σε σούπερ μάρκετ, σε περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Θράκης.

Σύμφωνα με το thessalianews.gr, οι δράστες αφαίρεσαν συνολικά 100 φιάλες αλκοολούχων ποτών και διάφορα άλλα προϊόντα, η αξία των οποίων ξεπερνά το χρηματικό ποσό των 4.300 ευρώ, με βάση τα όσα δήλωσαν τα θύματα.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού.