Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει μια 16χρονη μαθήτρια από τον Βόλο που νοσηλεύεται με εγκεφαλίτιδα σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Η δυσάρεστη περιπέτεια ξεκίνησε όταν το κορίτσι ανάρρωσε από μια ίωση που πέρασε.

*Διαβάστε εδώ: Πάτρα: Γνωστοί επιχειρηματίες οι γονείς του 2,5 μηνών βρέφους που πέθανε αναπάντεχα

Ξαφνικά άρχισε να αισθάνεται πόνους στο κεφάλι και να παρουσιάζει κενά μνήμης.

Πανικόβλητοι οι γονείς της τη μετέφεραν αρχικά στο Νοσοκομείο Βόλου.

Μετά τα αποτελέσματα των εξετάσεων, η ανήλικη μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, στη μονάδα Παίδων, όπου και παραμένει.


Το αυτοάνοσο που προκάλεσε την εγκεφαλίτιδα

Οι γιατροί ξεκίνησαν μία σειρά εξετάσεων, μέχρι που διαγνώστηκε ότι έχει προσβληθεί από εγκεφαλίτιδα, η οποία προκλήθηκε από αυτοάνοσο, το οποίο εκδηλώθηκε ύστερα από ίωση.

Τις τελευταίες μέρες, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το οικογενειακό της περιβάλλον στο taxydromos.gr, η 16χρονη έχει επαφή με το περιβάλλον και αντιδρά σε διάφορα ερεθίσματα.

Ωστόσο, οι γιατροί λένε ότι ο δρόμος για την αποκατάσταση και πλήρη λειτουργία του οργανισμού της είναι ακόμη πολύ μακρύς.

Οι γονείς της βρίσκονται στο πλευρό της από την πρώτη στιγμή, αναμένοντας έξω από τον θάλαμο του Νοσοκομείου.

Στον Βόλο, οι παππούδες μαζί με την 20χρονη αδελφή της 16χρονης «κρέμονται» κυριολεκτικά στο τηλέφωνο και προσεύχονται για την ανάρρωσή της.

Οι γονείς είναι άνεργοι και τα έξοδα που έχει να αντιμετωπίσει η οικογένεια τεράστια.

Το σχολείο της 16χρονης ανέλαβε πρωτοβουλία για να βοηθήσει, συγκεντρώνοντας ένα χρηματικό ποσό για τη στήριξη της οικογένειας.

Ανάλογη πρωτοβουλία έχει αναληφθεί και από κάποιους άλλους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων που κινητοποιήθηκαν μέσω των social media.