Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η υπόθεση του θανάτου του 19χρονου Νίκου Ντουρτουρέκα, φοιτητή βιοϊατρικών επιστημών από τα Σπάτα, ο οποίος βρέθηκε κρεμασμένος στο δωμάτιό του με τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα, τον Ιούλιο του 2022.

*Διαβάστε εδώ: Σπάτα: Νέα έρευνα για τον 19χρονο φοιτητή με εισαγγελική παρέμβαση

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής «Φως στο Τούνελ», που ερεύνησε εκ νέου την υπόθεση, οι απαντήσεις γύρω από το θάνατό του ενδεχομένως να κρύβονται στο εφηβικό δωμάτιο όπου βρέθηκε νεκρός, αλλά και στο ημερολόγιό του.

Όπως αποκάλυψε η εκπομπή, σε αυτό υπάρχει και ένα απόσπασμα γραμμένο στα αγγλικά, που «δείχνει» συγκεκριμένο πρόσωπο. Μεταξύ άλλων, έγραφε: «Εάν μάθουν για μας, θα γίνει χαμός».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czoqplws9tf5)

Η οικογένεια του άτυχου φοιτητή υποστηρίζει ότι το παιδί δολοφονήθηκε και δηλώνει ικανοποιημένη για την απόφαση της εισαγγελέως να δώσει εντολή για περαιτέρω έρευνα, παρότι η υπόθεση αρχικά δηλώθηκε ως αυτοκτονία.

Η εισαγγελέας ζήτησε προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να της προσκομισθούν η τεχνική έκθεση πραγματογνώμονα-ιατροδικαστή και νέες συμπληρωματικές καταθέσεις μαρτύρων. Ζητά ακόμη να της κατατεθούν χειρόγραφα του 19χρονου, καθώς περιέχουν αποκρυφιστικά σύμβολα και οδηγίες που παραπέμπουν σε τελετουργικό μαύρης μαγείας.

Η μητέρα του Νικόλα μίλησε στην κάμερα της εκπομπής για το βράδυ της 13ης Ιουλίου, με την πιο μεγάλη Πανσέληνο του έτους. «Υπήρχαν σημάδια τελετουργικού. Είμαι σίγουρη ότι ήταν με κάποιον άλλο. Στο σπίτι υπήρχαν μόνο δύο κόκκινες καρέκλες κουζίνας, οι οποίες ήταν τοποθετημένες αντικριστά. Κάτι που δεν ήταν τις προηγούμενες μέρες εκεί. Υπήρχαν και περίεργα σημειώματα, τα οποία είδα εκ των υστέρων. Δεν είχα ξαναδεί λιωμένα κεριά όπως αυτά που είχε πάνω στην τραπεζαρία. Κάποιος, με αυτό που έκανε στον Νικόλα μου, τον οδήγησε στο θάνατο» είπε η χαροκαμένη μάνα.

Για το πρωινό εκείνο της 14ης Ιουλίου είπε: «Εγώ έφυγα κατά τις εξίμισι από το σπίτι, αλλά δεν ανέβηκα πάνω. Μιλήσαμε περίπου στις εννιά παρά δέκα, αλλά εκείνη τη στιγμή ένιωσα σαν να του μιλούσε κάποιος και του αποσπούσε την προσοχή. Μετά κατέβηκε κάτω, κατά τις δέκα και τέταρτο, στο σπίτι της μαμάς μου. Κάλεσε η θεία μου και το σήκωσε ο Νικόλας. Πρωινό δεν έφαγε και ανέβηκε πάλι πάνω. Η κλειδωμένη πόρτα και όλα τα άλλα που συνέβησαν, δεν τα έκανε αυτός. Ήταν χέρι ξένο».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czoqf09az4sx)
Όπως αναφέρει, το παράθυρο και η σήτα του δωματίου του ήταν μισάνοιχτα, πράγμα που της προξένησε ερωτήματα, αφού δεν συνήθιζε να το κάνει. Ο μικρότερος αδελφός του 19χρονου είχε κοιμηθεί στο σπίτι του πατέρα του (σ.σ.: οι γονείς είναι χωρισμένοι) και, όταν επέστρεψε την επόμενη μέρα, ενώ είδε το αυτοκίνητό του έξω από το σπίτι, χτυπούσε την πόρτα, του φώναζε, αλλά δεν έπαιρνε απάντηση. Έτσι, ενημέρωσε τη μητέρα του, η οποία έσπασε την πόρτα για να μπει στο δωμάτιό του. «Γυρνάω το κεφάλι μου, βλέπω ότι το κρεβάτι του ήταν άδειο, λέω “πού πήγε το παιδί” και με το που κάνω έτσι και βλέπω στην ντουλάπα του, τον είδα κρεμασμένο με τα χέρια του δεμένα πίσω».

«Όταν τον βρήκα, ήταν στον αέρα. Τα ποδαράκια του είχαν μια ελαφριά κάμψη, που σημαίνει ότι δεν υπήρχε κάτι να πατήσει κάτω. Βέβαια, είχε κάποια βιβλία σκόρπια, αλλά ήταν αυτά που διάβαζε, τα γαλλικά του. Δεν θα μπορούσε να τα βάλει κάποιος και να πατήσει» κατέληξε η μητέρα του 19χρονου.


Το σενάριο της αυτοκτονίας

«Παίρνω το κινητό του παιδιού και είχε βάλει ένα μοτίβο, που εγώ δεν το ήξερα, απλά πάτησα το κουμπί και είδα ότι είχε μια κλήση από το αφεντικό του, δεκαοκτώ κλήσεις από εμένα και πέντε κλήσεις από την κολλητή του φίλη και θεωρώ ότι αυτή κάτι γνωρίζει και δεν λέει» πρόσθεσε η μητέρα του Νικόλα.

«Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι υπήρχαν δύο πράγματα που δεν ταίριαζαν στην εποχή. Πέρα από το πάπλωμα και ένα μπουφάν δικό μου, μοβ. Απ’ ό,τι έμαθα μετά, το μοβ θεωρείται χρώμα σατανισμού. Και αυτό που μου είχε κάνει εντύπωση ήταν ότι στο μνήμα του είχα βρει λουλούδια μοβ και πετρούλες μοβ. Πεντάλφα για πρώτη φορά στο σπίτι μας είδα την επόμενη μέρα το πρωί. Στο γραφείο του είχε τις σημειώσεις του και έκατσα και τις έψαξα όλες» κατέληξε.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czor89raqy2h)


Η μαρτυρία της φίλης του

Σε μια αποκαλυπτική μαρτυρία προχώρησε και η φίλη του 19χρονου. Σύμφωνα με όσα φέρεται να είπε στους αστυνομικούς, το τελευταίο διάστημα τον έβλεπε προβληματισμένο. «Έβλεπα ότι ήθελε να μου πει κάτι, αλλά δεν μπορούσε λόγω του ότι ήταν συνέχεια με το μικρό του αδερφό. Μου έλεγε συνέχεια ότι θέλει να φύγει όσο πιο μακριά γίνεται από το σπίτι του και να μένει μόνος του. Τελευταία φορά που τον είδα ήταν ακριβώς δύο μέρες πριν γίνει το συμβάν και συγκεκριμένα το απόγευμα, που είχαμε πάει στο εμπορικό στα Σπάτα. Καθόταν σε μια καρέκλα πάρα πολύ μαζεμένος εκείνη την ημέρα» είπε. «Μου έκανε παράπονα, γιατί δεν είχε λεφτά, γιατί δεν του έδινε η μητέρα του. Όσα χρήματα έβγαζε ο ίδιος, τα ξόδευε σε βενζίνες. Επειδή τον είδα πολύ αγχωμένο, του είπα να πάει σπίτι και να μου στείλει μήνυμα. Τελευταία φορά που μου έστειλε μήνυμα σε εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης ήταν το απόγευμα στις 13 Ιουλίου του 2022, όπου μου είπε ότι είναι στη δουλειά και ότι το βράδυ δεν θα μπει στο διαδίκτυο».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czorv87a5ah5)

«Έκτοτε του έστελνα μηνύματα, τον έπαιρνα τηλέφωνα και δεν απαντούσε από τις τρεις το μεσημέρι και έπειτα, μέχρι στις 14/7/22. Επειδή τον ξέρω και με ξέρει πάρα πολύ καλά, ο Νίκος δεν θα έκανε ποτέ κάτι κακό στον εαυτό του» κατέληξε η νεαρή.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czos552s1mep)