Στο πάρα πέντε αποφεύχθηκε σοβαρό επεισόδιο πριν από τη συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους ενάντια σε επίθεση σε τρανς που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο ίδιο σημείο.

Συλλογικότητες και μέλη της ΛΟΑΚΤΙ+ κοινότητας, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα ότι δεν πρόκειται να ανεχθούν ρατσιστικές και ομοφοβικές επιθέσεις, πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Αριστοτέλους όταν δέχθηκαν επίθεση από κουκουλοφόρους.

Σύμφωνα με το voria.gr, περίπου 40 άτομα -σύμφωνα με πληροφορίες με ακροδεξιές πεποιθήσεις- αποπειράθηκαν να προσεγγίσουν το σημείο της συγκέντρωσης στο οποίο βρίσκονταν ήδη εκατοντάδες άτομα.

Διαδηλωτές τους αντιλήφθηκαν και τους απώθησαν και τα άτομα χάθηκαν στα γύρω στενά. Ωστόσο ένας από αυτούς, νεαρός σε ηλικία, κρύφτηκε σε παρακείμενο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου προσέγγισαν το κατάστημα, αλλά ο νεαρός δεν βγήκε και το επεισόδιο έληξε.

Η Αστυνομία πραγματοποίησε αναζητήσεις ατόμων που έκαναν την επίθεση και πραγματοποίησε 13 προσαγωγές. Μεταξύ των προσαχθέντων είναι και ανήλικοι.

Οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στον Στέφανο Κασσελάκη και σε αστυνομικό

Οι κουκουλοφόροι μάλιστα, αποπειράθηκαν να επιτεθούν και στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκείνη την ώρα κατευθυνόταν στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και τα άτομα κινήθηκαν εναντίον του, τον προπηλάκισαν, φωνάζοντας συνθήματα. Στη συνέχεια, η ίδια ομάδα των κουκουλοφόρων επιτέθηκε εναντίον του αστυνομικού που βρισκόταν στην είσοδο του κινηματογράφου, χτυπώντας τον με κράνος. Στο “Ολύμπιον” έσπευσε όχημα ταχείας επέμβασης του ΕΚΑΒ για την παροχή πρώτων βοηθειών στον αστυνομικό.

Δείτε το βίντεο με την είσοδο Κασσελάκη




Οι κουκουλοφόροι κρατούσαν λοστούς, ωστόσο αμέσως παρενέβη αστυνομικός που βρισκόταν έξω από το Ολύμπιον με αποτέλεσμα οι κουκουλοφόροι να στραφούν εναντίον του και να του επιτεθούν.





Εσπασαν καφετέρια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Εντωματαξύ, γυαλιά-καρφιά τα έκαναν στο «Αχίλλειον» κουκουλοφόροι.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το thestival.gr, τη στιγμή που η πορεία περνούσε μπροστά από το κατάστημα επί της λεωφόρου Νίκης, ομάδα κουκουλοφόρων άρχισε να σπάει τα τραπέζια, τις καρέκλες, τα μανιτάρια θέρμανσης ακόμα και τμήμα της τζαμαρίας του μαγαζιού.

Στη συνέχεια της πορείας, κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε άτομο που στεκόταν μπροστά από το «Pepper».

Σε εκείνο το σημείο, επενέβη διμοιρία των ΜΑΤ και έκανε χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης για να απωθήσει τους δράστες.