Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές στην Πάτρα μετά την εμφάνιση τριών κρουσμάτων μηνιγγίτιδας μέσα σε χρονικά διάστημα 50 ημερών, όλα σε φοιτητές του Πανεπιστημίου.

Η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Άννα Μαστοράκου, μίλησε στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα!» για τα κρούσματα μηνιγγίτιδας που έχουν εντοπιστεί σε φοιτητές της Πάτρας, τονίζοντας πως σε συντρέχει λόγος ανησυχίας για όσους βρεθούν στο καρναβάλι.

Πάτρα: Σε ετοιμότητα οι υγειονομικές αρχές λόγω της επισκεψιμότητας


Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μετέβη στην Πάτρα μετά τα τρία κρούσματα μηνιγγίτιδας σε φοιτητές των Πανεπιστημίου Πατρών και Πελοποννήσου και περίπου 20 φοιτητές επαφές των κρουσμάτων εμβολιάστηκαν προληπτικά.

Μάλιστα οι Αρχές λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα και εν όψει του καρναβαλιού όπου εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες, στην πλειοψηφία τους φοιτητές, θα βρεθούν στην Πάτρα.

Η Άννα Μαστοράκου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας μίλησε στο «Ακόμα δεν είδες τίποτα!» για τα κρούσματα μηνιγγίτιδας που έχουν εντοπιστεί σε φοιτητές της Πάτρας κι αν οι επισκέπτες του καρναβαλιού διατρέχουν κίνδυνο.

«Με ασφάλεια θα έρθουν οι επισκέπτες στην Πάτρα και να γλεντήσουν στο καρναβάλι. Επίσης θα λειτουργήσει και υπαίθριο ιατρείο στο πάνω μέρος της πλατείας του Αγ. Γεωργίου, θα υπάρχει σταθμός του Ερυθρού Σταυρού ετοιμοπόλεμος για οποιοδήποτε συμβάν, καθώς ο αριθμός των επισκεπτών αναμένεται να είναι πολύ μεγάλος».