Ισχυρή έκρηξη βόμβας σε χώρο στάθμευσης δίπλα από πρατήριο υγρών καυσίμων συγκλόνισε τα ξημερώματα τον Πειραιά, προκαλώντας μεγάλες ζημιές σε αυτοκίνητα και παρακείμενα κτίρια. Υλικές ζημιές έχουν υποστεί τουλάχιστον 10 αυτοκίνητα και 15 σπίτια.
Η έκρηξη σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 3 τα ξημερώματα επί της Οδού Ομηρίδου Σκυλίτση και ήταν τόσο ισχυρή που ακούστηκε σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων. Την ώρα που σημειώθηκε η έκρηξη το πρατήριο υγρών καυσίμων ήταν ανοιχτό και είχε μέσα υπαλλήλους.

Η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε έναν μαντρότοιχο που υπάρχει και χωρίζει το βενζινάδικο με το οικόπεδο που σταθμεύουν οχήματα. Ήταν τόσο σφοδρό το μέγεθος της έντασης του χτυπήματος, που στο σημείο δημιουργήθηκε κρατήρας, ενώ ανοίχτηκε και μια τρύπα στον μαντρότοιχο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czo1mpl7e4oh)


Δείτε εικόνες

mixcollage-08-mar-2024-04-51-am-8559
venznadiko1-300x169
trypa-vomva
ekrixi_peiraias
ανωνυμο_σχεδιο__2_
ανωνυμο_σχεδιο__3_


Η ένταση της έκρηξης ήταν τόσο ισχυρή που έγινε αντιληπτή σε μεγάλη απόσταση, ενώ από το ωστικό κύμα προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε κτίρια και σταθμευμένα οχήματα. Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Η περιοχή αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις και διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Ομηρίδου Σκυλίτση και στους γύρω δρόμους.

Από την ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώθηκε ότι «λόγω έκρηξης που σημειώθηκε σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον Πειραιά πραγματοποιούνται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Ομηρίδου Σκυλίτση».

Στο σημείο βρίσκονται ειδικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) της Ελληνικής Αστυνομίας οι οποίοι ερευνούν τα υπολείμματα από την έκρηξη προκειμένου να εξακριβώσουν το είδος της βόμβας. Ταυτόχρονα, έχουν ξεκινήσει οι έρευνες για να εντοπιστούν τυχόν στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τις Αρχές στα ίχνη των δραστών.

Στην περιοχή της έκρηξης έσπευσαν και δυνάμεις από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ωστόσο δεν χρειάστηκε να επέμβουν.


Έκρηξη στον Πειραιά: Τι εκτιμούν οι Αρχές

Σύμφωνα με την Αστυνομία, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.

Πλέον οι Αρχές κάνουν λόγο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών και προειδοποιητικό χτύπημα, ωστόσο ανοικτό είναι και το ενδεχόμενο στόχος της επίθεσης να ήταν ένα άτομο το οποίο είχε το όχημά του σταθμευμένο στο οικόπεδο.

Να σημειωθεί πως πριν από περίπου έναν μήνα στο σημείο είχαν σημειωθεί πυροβολισμοί.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czo1mdrzqaqp)