Νέες αποκαλύψεις σε σχέση με την απάτη που είχε στήσει ένας 68χρονος ιερέας μαζί με άλλους 3 κατηγορούμενους στη Θεσσαλονίκη έρχονται στο φως.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του Live News, οι τέσσερις κατηγορούμενοι προσπαθούσαν να πείσουν τα θύματά τους να στηρίξουν τον 68χρονο ιερέα, ο οποίος ανήκει στους κατηγορούμενους, να γίνει mητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι κατάφεραν να αποσπάσουν από τα θύματά τους το ποσό του 1,8 εκατ. ευρώ, με τις πληρωμές να γίνονται ακόμα και μέσω τραπεζικών λογαριασμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η εκπομπή του MEGA, στη δικογραφία αναφέρεται ότι ο ιερέας –που είχε δηλώσει την πρόθεσή του να εκλεγεί μητροπολίτης Θεσσαλονίκης– είχε υποστηρίξει αρχικά πως επιθυμούσε να εκλεγεί δεσπότης σε κάποιο νησί του Αιγαίου.

Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία από τα social media των κατηγορούμενων, οι οποίοι πραγματοποιούσαν συχνά ταξίδια σε Μύκονο, Σαντορίνη και προορισμούς του εξωτερικού.

Ο ιερέας είχε συναντήσεις και επαφές με γνωστούς κοσμικούς, ένας εκ των οποίων –κομμωτής, σύμφωνα με πληροφορίες– του είχε καταθέσει το ποσό των 5.000 ευρώ, με τις Αρχές να εξετάζουν εάν έχει παραπλανηθεί.

Τέλος, αναφέρεται πως ένας από τους κατηγορούμενους πλήρωνε τα δίδακτρα ενός νεαρού αλλοδαπού, που ήταν γνωστός του, σε ξένο κολέγιο.


Με πληροφορίες από MEGA