Στην πρώτη θέση μεταξύ των ελληνικών νησιών σε λίστα που ανακοίνωσε το Ισπανικό Business Insider με τα 10 καλύτερα μέρη του κόσμου βρίσκεται η Νάξος, παράλληλα με τα αφιερώματα σε Αυστρία και Αγγλία.

Η Daily Telegraph κατατάσσει την Ελλάδα στους 5 ιδανικούς οικογενειακούς προορισμούς της Ελλάδας, αναφέροντας πως το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων αποτελεί «μια γαλήνια εναλλακτική σε σύγκριση με τα υπερτουριστικά νησιά που την περιτριγυρίζουν. Στο ίδιο μήκος κύματος, η αυστριακή εφημερίδα Kurier αποκαλεί τη Νάξο «θησαυρό που ευτυχώς μοιάζει ακόμη ανεξερεύνητος» και προσκαλεί τους περιπατητές να περιηγηθούν στα Κυκλαδίτικα και μεσαιωνικά σοκάκια και να απολαύσουν την τοπική κουζίνα.

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο καλοκαίρι πραγματοποιήθηκε στο νησί των Κυκλάδων επίσκεψη πλήθους Αυστριακών επαγγελματιών και δημοσιογράφων με τη στήριξη του Γραφείου ΕΟΤ, του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και του οργανισμού Springer Reisen. Το 2023 «έκλεισε» με θετικό πρόσημο και νέα ρεκόρ επισκεψιμότητας.

Σημειώνεται πως το διάστημα 15-17 Μαρτίου, ο Δήμος Νάξου διοργανώνει τριήμερο αποκριάτικων εκδηλώσεων, απευθύνοντας το πρώτο κάλεσμα σε κατοίκους και ταξιδιώτες, ενόψει της νέας σεζόν.

Ναξιώτικο Αποκριά 2024