Την ανησυχία των πολιτών στην Πάτρα έχει προκαλέσει η εμφάνιση κρουσμάτων μηνιγγίτιδας, εκ των οποίων το ένα αφορά 20χρονο άνδρα που νοσηλεύεται διασωληνωμένος.

Η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε πως η μηνιγγίτιδα είναι μια ασθένεια που μπορεί να οδηγήσει και στον θάνατο, ενώ υπογράμμισε τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας.

Δήλωσε πως υπάρχουν τρία κρούσματα, εκ των οποίων τα δύο «πάνε καλύτερα». Ο 20χρονος που διαγνώσθηκε χθες, 6 Μαρτίου, βρίσκεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.

Τόνισε πως έχουν «αντιμετωπίσει πάρα πολλές φορές μηνιγγίτιδα. Μπορεί να οδηγήσει και στον θάνατο. Ξεκινάει με πονοκέφαλο, πυρετό και εξανθήματα. Μεταδίδεται με τα σταγονίδια και τις επιφάνειες. Έχουν δοθεί οδηγίες στην ΥΠΕ».

Υπογράμμισε πως οι αποκριάτικες εκδηλώσεις αποτελούν μία δύσκολη κατάσταση. «Γι' αυτόν τον λόγο κατεβαίνει ο ΕΟΔΥ στην Πάτρα».

Εμβόλιο για τον έρπητα ζωστήρα: Απαραίτητο για άνω των 60

Για το εμβόλιο για τον έρπητα ζωστήρα, το οποίο κοστίζει 165 ευρώ, δήλωσε πως παρόλο που δεν είναι υποχρεωτικό, πρέπει να γίνεται για να προφυλάσσεται η υγεία. «Είναι εμμέσως υποχρεωτικό. Όσοι είναι άνω των 60 με υποκείμενα νοσήματα πρέπει να το κάνουν».

Covid-19: Ο ιός παραμένει, εμβολιασμός απαραίτητος

Τέλος, για τον Covid-19 δήλωσε ότι «δεν είπαμε πως τελειώσαμε με τον Covid. Τελειώσαμε από το εμβόλιο γι' αυτήν τη χρονιά. Κάθε χρόνο θα κάνουμε εμβόλιο. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία με υποκείμενα νοσήματα πρέπει να εμβολιάζονται. Ο κορονοϊός είναι εδώ, όπως και οι υποπαραλλαγές του, απλά έχει αλλάξει ο τύπος τους».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cznaxbyyzl35)