Η υπόθεση έκοψε την ανάσα σε όλο το πανελλήνιο. Τον Μάρτιο του 2023 ο 63χρονος απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του. Είχε παγιδεύσει τα παιδιά του μέσα στο όχημά του, στην περιοχή του Μελισσοχωρίου της Θεσσαλονίκης. Μέσα σε αυτό βρισκόταν κι εκείνος. Είχε τοποθετήσει φιάλη υγραερίου, την είχε ανοίξει και απειλούσε ότι θα ανάψει αναπτήρα. Τα παιδιά είχαν χάσει τις αισθήσεις τους από την εισπνοή του υγραερίου.

Θεσσαλονίκη: Νέες αποκαλύψεις για την "ιερή" κομπίνα ρασοφόρων που άρπαξαν πάνω από 1,3 εκατ. ευρώ

Ξεκίνησε η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης

Χθες ξεκίνησε η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης. Ευτυχώς, όλοι τους είναι καλά στην υγεία τους. Ο 63χρονος αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες: απόπειρα ανθρωποκτονίας, απόπειρα έκρηξης, οπλοφορία, σωματική βλάβη σε βάρος και εγκύου συζύγου κατά τη διάρκεια του γάμου κατ’ εξακολούθηση, απειλή σε βάρος συζύγου κατά τη διάρκεια του γάμου. «Όχι, δεν αποδέχομαι τις πράξεις», είπε ο κατηγορούμενος διά του συνηγόρου του, ο οποίος συμπλήρωσε πως «σκοπός του ήταν να εκφοβίσει την εν διαστάσει σύζυγό του».

Ωστόσο, από τις περιγραφές της μητέρας των παιδιών προκύπτουν πραγματικά τρομακτικές εικόνες. Το ζευγάρι είχε γνωριστεί το 2016 και, παρά τις αρχικά καλές συνθήκες, σύντομα ο 63χρονος άρχισε να γίνεται επιθετικός, χτυπώντας τη μάλιστα και μία φορά. «Όσες φορές μαλώναμε, οι αφορμές ήταν ασήμαντες. Πολλές φορές από τα νεύρα του πετούσε πράγματα, ό,τι κρατούσε στα χέρια του. Πιάτα, τασάκια και άλλα», είπε η γυναίκα και συμπλήρωσε: «Το πρώτο περιστατικό έγινε στο δεύτερο μήνα της εγκυμοσύνης. Δεν είχε περάσει αυτό που ήθελε. Ήμουν έγκυος, 42 χρόνων. Με έπιασε από τον λαιμό και μου έκανε κάποιες μελανιές. Αλλά περισσότερο τρόμαξα». Σε άλλο σημείο της κατάθεσής της, σε σκηνή με αφορμή ένα αντικουνουπικό, ο απόστρατος το πέταξε στην τηλεόραση και έπειτα άρπαξε την ίδια από τον λαιμό. Σε άλλη περίπτωση, πάλι, φέρεται να της είχε πετάξει στο κεφάλι μια πάνα των μωρών τους. «Του ζήτησα να χωρίσουμε συναινετικά. Δεν μπορούσα να ζήσω αυτή την κατάσταση», είπε η γυναίκα.

Το περιστατικό

«Στις 19 Μαρτίου 2023, όταν ήρθε να πάρει τα παιδιά, μου ζήτησε να τα ξαναβρούμε. Πολλές φορές το είχε κάνει. Τη μια μέρα έλεγε “άσπρο” και την άλλη “μαύρο”», είπε η γυναίκα σχετικά με την επίμαχη ημέρα: «Μόλις κατέβηκα από το σπίτι, ήρθε και σταμάτησε μπροστά στην πόρτα. Είχε μια έντονη μυρωδιά. Φτάνω κοντά και βλέπω ότι δεν έκανε κίνηση για να κατέβει. Μου έδειξε το σωληνάκι που είχε στο στόμα, πήρε τον αναπτήρα και τον άναψε. Από τη μυρωδιά και από τον αναπτήρα συνειδητοποίησα τι σκόπευε να κάνει. Για τα παιδιά με ένοιαζε, όχι για μένα. Ας με ανατίνασσε». Έπειτα από παρέμβαση έτερου γιου του απόστρατου από άλλο γάμο, καθώς και των αστυνομικών, το κακό αποφεύχθηκε. Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί την ερχόμενη εβδομάδα.