Το bullying που έχουν υποστεί όταν ήταν παιδιά θυμούνται και ξεσπούν καθώς έπεσαν θύματα των συμμαθητών τους. Μαρτυρούν στην κάμερα του Action24 τον εφιάλτη που βίωσαν. Κάποιοι από αυτούς σκέφτηκαν ακόμη και να αλλάξουν πόλη για να γλιτώσουν...

 «Η πιο ακραία σκέψη που έκανα ήταν απλά να φύγω από το σχολείο και ίσως να αλλάξω και πόλη». Ο Κωνσταντίνος είναι ένα από τα πολλά παιδιά που βίωσαν τη φρίκη του σχολικού εκφοβισμού. Τον απομόνωσαν, τον έβριζαν, τον χλεύαζαν και εκείνος έμενε μόνος και σιωπηλός και υπέμενε και στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο το άγριο bullying των συμμαθητών του.

 «Συνέχεια μέσα στην τάξη μου έκαναν χειρονομίες», συνεχίζει να περιγράφει ο Κωνσταντίνος. Κάποια στιγμή ο ίδιος αποφάσισε να εξομολογηθεί στη μητέρα του όλα όσα μαρτυρικά ζούσε μέσα και έξω από το σχολείο. Τελικά για να γλιτώσει έφυγε από το σχολείο για να γλιτώσει. Όμως, όπως λέει ο ίδιος, μιλώντας στο Action24, δεν ξεχνά τον εφιάλτη που βίωσε.

Η Μαρία σήμερα είναι 22 ετών, ακόμη όμως τρέμει όταν θυμάται τον εξευτελισμό που δέχθηκε από συμμαθητή της στο προαύλιο του σχολείου της. Την πλησίασε και της κατέβασε το παντελόνι μπροστά στα μάτια των συμμαθητών του. «Έκλαιγα και δεν μπορούσα να το εξωτερικεύσω αυτό», ανέφερε στο Action24.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czmuldp31d6p)