O Πατριάρχης Σερβίας Πορφύριος έκανε διάλεξη ενώπιον πολλών εκατοντάδων ακαδημαϊκών και φοιτητών, οι οποίοι γέμισαν τη μικρή αίθουσα της Φοιτητικής Εστίας Καράμπουρμα, Μετά από πρόσκληση της Διεύθυνσης του Φοιτητικού Κέντρου Βελιγαδίου.

Ο Μακαριώτατος έχαιρε θερμής υποδοχής από φοιτητές που ήταν ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, τόνισε: “Η ταυτότητα του λαού μας είναι η Ορθόδοξη πίστη και η Ορθόδοξη Εκκλησία”, ενώ στη συνέχεια εξήγησε ότι ο λαός μας σε όλη την ιστορία, παρ’ όλες τις δοκιμασίες, παρέμεινε πάντα αυτό που είναι.

Πατριάρχης Σερβίας: "Το λεγόμενο νεοφιλελεύθερο σύστημα, κρύβει τις αρχές του κάτω από τον μανδύα των δικαιωμάτων και των ανθρωπίνων ελευθεριών"


Αναφερόμενος στην περίοδο του Οθωμανικού ζυγού, ο Πατριάρχης Σερβίας Πορφύριος είπε: “Όχι μόνο επιβιώσαμε, αλλά ήμασταν και δημιουργικοί σε τέτοιες συνθήκες, καθώς χτίσαμε υπέροχα πολιτιστικά και πνευματικά μνημεία”. Μάλιστα αποκάλεσε “μαργαριτάρια πνευματικότητας και πολιτισμού” τους Ιερούς Ναούς που ανοικοδομήθηκαν πριν τον Καθεδρικό Ναό στο Βελιγράδι.

Ο Προκαθήμενος της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας επεσήμανε στους φοιτητές τους κινδύνους της σύγχρονης εποχής: “Το λεγόμενο νεοφιλελεύθερο σύστημα, κρύβει τις αρχές του κάτω από τον μανδύα των δικαιωμάτων και των ανθρωπίνων ελευθεριών”. Όπως ανέφερε, αυτό το σύστημα προβάλει την ελευθερία σαν ένα σούπερ μάρκετ δημιουργώντας σύγχυση με τις αξίες και τις αρχές.

Στο τέλος, ο Μακαριώτατος ευχήθηκε: “Κάντε ό,τι ευχαριστεί την καρδιά σας, αλλά δείτε πρώτα πώς είναι η καρδιά σας”.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση


patriarxis-servias__1_
patriarxis-servias__2_
patriarxis-servias__3_
patriarxis-servias__4_
patriarxis-servias__5_
patriarxis-servias__6_
patriarxis-servias__7_
patriarxis-servias__8_


Πηγή: orthodoxianewsagency.gr