Νέοι σεισμοί «ταρακούνησαν» την Κεφαλονιά, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης. Ειδικότερα, δύο σεισμοί 3,6 και 3,8  Ρίχτερ καταγράφηκαν στην περιοχή της Άσσου, στην Κεφαλονιά σε διάστημα λίγων λεπτών.

Υπενθυμίζεται πως συνεχόμενοι είναι τις τελευταίες ημέρες οι σεισμοί στο Ιόνιο και συγκεκριμένα στο νησί της Κεφαλονιάς, με δονήσεις μεγέθους άνω των 3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Πάντως, ιδιαίτερα καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο καθηγητής σεισμολογίας και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης, με ανάρτησή του στα social media, σχετικά με την έντονη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή.

Διαβάστε ακόμα: Κεφαλλονιά: Έντονη σεισμική δραστηριότητα - 50 σεισμοί μέσα σε 24 ώρες

«Η στατιστική ανάλυση δεν δείχνει ότι έχουμε προσεισμική ακολουθία. Ήμαστε σχεδόν σίγουροι ότι το φαινόμενο θα παραμείνει περιορισμένο στον ίδιο χώρο και θα συνεχίσει αρκετές ημέρες με σταδιακά μειούμενη σεισμική δράση.

Η πιθανότητα να έχουμε ένα μεγάλο σεισμό λοιπόν είναι υπαρκτή μεν (η φύση δεν είναι 100% προβλέψιμη πάντα) αλλά εξαιρετικά μικρή έως αμελητέα. Προσωπικά δεν ανησυχώ» έγραψε ο καθηγητής.

Αναλυτικά η ανάρτηση του καθηγητή σεισμολογίας Άκη Τσελέντη

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ

«Σεισμοί Κεφαλονιάς»

Η μικροσεισμική δράση συνεχίστηκε έντονα και τις τελευταίες 24ώρες. Έχουμε καταγράψει ένα μεγάλο αριθμό μικροσεισμών μεγέθους πάνω από 1R όπως φαίνεται στο σχήμα. Η σεισμική δράση είναι εντοπισμένη στον ίδιο όπως πριν σεισμογόνο χώρο και έχει τα χαρακτηριστικά σμηνοσειράς δηλ μεγάλος αριθμός μικροσεισμών με περίπου παραπλήσια μικρά μεγέθη.

Η στατιστική ανάλυση που κάναμε δεν δείχνει ότι έχουμε προσεισμική ακολουθία. Ήμαστε σχεδόν σίγουροι ότι το φαινόμενο θα παραμείνει περιορισμένο στον ίδιο σεισμογόνο χώρο που χαρακτηρίζεται από ένα μικρό ρήγμα κατεύθυνσης ΒΔ-ΝΑ και θα συνεχίσει αρκετές ημέρες με σταδιακά μειούμενη σεισμική δράση. Η πιθανότητα να έχουμε ένα μεγάλο σεισμό λοιπόν είναι υπαρκτή μεν (η φύση δεν είναι 100% προβλέψιμη πάντα) αλλά εξαιρετικά μικρή έως αμελητέα. Προσωπικά δεν ανησυχώ.