Ο Οδοντωτός σιδηρόδρομος, γνωστός για την πανέμορφη διαδρομή του, έρχεται αντιμέτωπος με σοβαρά προβλήματα ασφάλειας, καθώς κίνδυνος κατολίσθησης σε ορισμένα σημεία απειλεί την ομαλή λειτουργία του.

Σύμφωνα με αυτοψία ειδικών, βράχοι "κρέμονται από μια κλωστή" σε διάφορα σημεία της διαδρομής, θέτοντας σε κίνδυνο τόσο τους επιβάτες όσο και το προσωπικό.

Η δημοσιοποίηση του προβλήματος από την εφημερίδα "Πελοπόννησος" στις 5 Μαρτίου, έφερε άμεση κινητοποίηση από την κυβέρνηση.

Κλιμάκιο του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατόπιν επικοινωνίας του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη με τον Υπουργό Βασίλη Κικίλια, αποφασίστηκε η αποστολή ειδικού κλιμακίου στην περιοχή.

Σκοπός του κλιμακίου είναι η διεξαγωγή εκτεταμένου ελέγχου για την αξιολόγηση της επικινδυνότητας και τον καθορισμό των απαραίτητων μέτρων αντιμετώπισης.

Διακοπή δρομολογίων

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, ο Οδοντωτός παραμένει εκτός λειτουργίας. Η Hellenic Train, σε ανακοίνωσή της, ενημερώνει για διακοπή των δρομολογίων, επικαλούμενη τεχνικά προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο λόγω έκτακτων καιρικών φαινομένων.