Ληστεία, με την αξία των κλοπιμαίων να εκτιμάται σε 90.000 ευρώ, συνέβη στην περιοχή του Διονύσου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ένα ηλικιωμένο ζευγάρι, το οποίο ζει σε μία πολυτελή μονοκατοικία στην περιοχή του Διονύσου και έλειπε το τελευταίο δεκαήμερο, βρέθηκε προ εκπλήξεως όταν επιστρέφοντας το απόγευμα της Κυριακής (03/03) στο σπίτι του διαπίστωσε ότι είχαν πέσει θύματα κλοπής.

Όπως φαίνεται, οι δράστες εκμεταλλεύτηκαν την απουσία τους και εισέβαλαν στην οικία του ζευγαριού, έχοντας παραβιάσει, πιθανότατα με λοστό, το παράθυρο στο ισόγειο της μονοκατοικίας. Αφού έκαναν το σπίτι... φύλλο και φτερό, άρπαξαν χρυσές λίρες, κοσμήματα και ακριβά ρολόγια τα οποία είχε κρυμμένο το ζευγάρι.

Η σχετική καταγγελία έγινε στο Τμήμα Ασφαλείας του Διονύσου, ενώ το εντυπωσιακό στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι οι δράστες γνώριζαν πάρα πολύ καλά πώς να κινηθούν, αφού αρχικά έκοψαν το καλώδιο του τηλεφώνου, ούτως ώστε να μην μπορεί να ειδοποιηθεί η εταιρεία σεκιούριτι. Στη συνέχεια πήραν τον εξωτερικό συναγερμό, τον έσπασαν και τον έβαλαν μέσα σε έναν κουβά με νερό, προκειμένου η σειρήνα να μην ακούγεται σε απόσταση αρκετών μέτρων.

Οι κινήσεις των δραστών δείχνουν ότι πρόκειται για έμπειρους διαρρήκτες.