Το μεσημέρι του Σαββάτου τελέστηκε στο δημαρχείο της Νέας Σμύρνης, ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού. Η τελετή πραγματοποιήθηκε υπό τη διακριτική παρουσία αστυνομικών του τμήματος αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας. Αυτό συνέβη καθώς ο Διονύσης Ελευσινιώτης και ο Σταύρος Γαβριλιάδης ανέφεραν πως δέχονταν απειλές από διάφορα άτομα.

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής το ζευγάρι απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή στην Ελληνική Αστυνομία. «Πραγματικά βρήκαμε ενθάρρυνση, στήριξη και προστασία αλλά κυρίως ο γάμος μας που έγινε με την παρουσία των τριών ανήλικων παιδιών μας ήταν απαλλαγμένος από φόβο και άγχος όπως πρέπει να είναι στους ελεύθερους ανθρώπους» ανέφεραν, μεταξύ άλλων, στην επιστολή.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Αξιότιμοι Κύριοι!

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τη βοήθειά σας και τη διακριτική παρουσία σας στον γάμο μας. Ο γάμος ήταν ο πρώτος γάμος μεταξύ δύο ανδρών στην Ελλάδα. … και επειδή είχαμε δεχθεί απειλές για τη σωματική μας ακεραιότητα, απευθυνθήκαμε σε σας.

Πραγματικά βρήκαμε ενθάρρυνση, στήριξη και προστασία αλλά κυρίως ο γάμος μας που έγινε με την παρουσία των τριών ανηλίκων παιδιών μας ήταν απαλλαγμένος από φόβο και άγχος όπως πρέπει να είναι στους ελεύθερους ανθρώπους.

Ειλικρινείς και από καρδιάς ευχαριστίες στον Διοικητή του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας Αττικής, καθώς και στους έμπειρους και ευγενικούς αστυνομικούς που μας κάλυψαν σε όλη την τελετή και μετά από αυτή. Με τιμή».