Επίδειξη ασυνειδησίας επιχείρησαν αν κάνουν νεαροί, τρέχοντας με ιλιγγιώδεις ταχύτητες που έφταναν μέχρι τα 290 χλμ, όπως φαίνεται και σε βίντεο που ανέβασαν μετά στα social media.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Live News, νεαροί ρισκάρουν ακόμα και την ίδια τους τη ζωή για ένα βίντεο, για να ανεβάσουν την αδρεναλίνη τους και πιθανότατα για ένα στοίχημα που έβαλαν νωρίτερα.

Ανθρώπινες ζωές παίζονται κορώνα – γράμματα με το πόδι κολλημένο στο γκάζι. Το κοντέρ πιάνει μέχρι και τα 292 χιλιόμετρα.

Πήγαιναν με 290 χλμ.

Τμήμα ερευνών της Τροχαίας εντόπισε λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ανεβάζει βίντεο με συγκεκριμένο super car που πιάνει ιλιγγιώδεις ταχύτητες σε κεντρικούς δρόμους της Αττικής.

Μετά από έρευνα, αστυνομικοί κατάφεραν και ταυτοποίησαν δύο οδηγούς πολυτελών αυτοκινήτων που ανέβαζαν στα social media βιντεάκια με ταχύτητα που ξεπερνάει τα 250χλμ. την ώρα.

Ο οδηγός του συγκεκριμένου αυτοκινήτου λέει στο LIVE NEWS πως δεν είδε, δεν άκουσε, δεν ξέρει και πως δεν έχει λάβει κανένα πρόστιμο.

 «Κυνηγάνε παραμύθια»

«Λένε ότι έχουν πιάσει κάποιον, είναι ψέματα. Τα βιντεάκια μπορεί να τα φτιάχνω, μπορεί να τα κλέβω… δεν είναι δικά μου, έχει γίνει παρεξήγηση. Δεν έχω λάβει κανένα πρόστιμο. Για ποιον λόγο να λάβω; Δεν με έχουν πιάσει εμένα με υπερβολική ταχύτητα».

Το αριστερό του χέρι στο τιμόνι, το δεξί στο τηλέφωνο για να τραβήξει βίντεο και το βλέμμα του μεταξύ δρόμου και κινητού, με το κοντέρ να ανεβαίνει διαρκώς. Το γκάζι είναι μονίμως πατημένο.

 «Λένε ότι πήγαινα με 300χλμ/ώρα στην Αθηνών – Σουνίου. Είναι δυνατόν; Αυτά είναι ψέματα όλα. Τα φουσκώσανε. Αντί να πιάσουν τους κλέφτες, κυνηγάνε τα ψέματα και τα παραμύθια».

Οδηγεί στη μεσαία λωρίδα με ταχύτητα που ξεπερνάει τα 200 χλμ. την ώρα και βιντεοσκοπεί με το κινητό. Δείχνει πως περνάει αυτοκίνητο που κινείται στην αριστερή λωρίδα σαν σταματημένο και στρέφει το κινητό προς τα πίσω.

Σε άλλο βίντεο το κοντέρ αυτοκινήτου τερματίζει, πιάνοντας τα 260 χλμ. την ώρα.

Το φανάρι στη λεωφόρο Σχιστού – Σκαραμαγκά ανάβει πράσινο, με τον οδηγό να αναπτύσσει ταχύτητα.

Τα βιντεάκια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με άτυπες κόντρες στην παραλιακή και όχι μόνο, έχουν μπει στο στόχαστρο των Αρχών, ενώ έχει σχηματιστεί δικογραφία για τους δύο οδηγούς που ταυτοποιήθηκαν μέσα από δικά τους βίντεο για επικίνδυνη οδήγηση.