Φίλοι και γνωστοί του Περικλή Τσιάπανου, αλλά και κάτοικοι της Θεσσαλονίκης ανησυχούν για την τύχη του 47χρονου μουσικού του δρόμου, ο οποίος αγνοείται εδώ και πέντε μήνες και δεν έχει δώσει σημεία ζωής. Μιλώντας στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», άνθρωποι που τον γνωρίζουν σημειώνουν ότι «το μπουζούκι της πλατείας Αριστοτέλους» δεν σηκωνόταν ποτέ να φύγει χωρίς να ενημερώσει και, κυρίως, χωρίς να πάρει μαζί του τον αγαπημένο του σκύλο, ο οποίος βρέθηκε νεκρός.

«Έψαχνε άλλο σπίτι. Σε δύο-τρία που πήγε δεν τον άφηναν με τον σκύλο και είπε ότι δεν μπορούσε χωρίς εκείνον. Τον αγαπούσε πάρα πολύ. Μπλεγμένος δεν ήταν, προβλήματα όμως οικονομικά είχε. Έμενε σε σπίτι χωρίς φως», ανέφερε στην εκπομπή ο ζωγράφος Ανδρέας Καντύλης.

Φίλη του 47χρονου μουσικού ανέφερε στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη για την ανέχεια που αντιμετώπιζε ο αγνοούμενος Περικλής. «Μου έλεγε τα οικονομικά προβλήματα που είχε και τα θέματα με τον σκύλο και το σπίτι, γιατί του έκαναν γενικά πολλά παράπονα για τον σκύλο. Γάβγιζε, έκανε ζημιές στο σπίτι κι έπρεπε να τις φτιάξει. Έψαχνε άλλο σπίτι, κάπου στην Άνω Πόλη και περίμενε έναν κύριο να φύγει για να πάει αυτός», ανέφερε και συμπλήρωσε: «Δεν πήγαινε πουθενά χωρίς τον σκύλο, ήταν παντού μαζί. Ακόμη και όταν ερχόταν να κουρευτεί, έφερνε τον σκύλο. Ο σκύλος ήταν λίγο μπόξερ, λίγο πίτμπουλ, ήταν μείξη. Στην αρχή ο Περικλής άφηνε τον σκύλο σπίτι και πήγαινε μόνος του στην Αριστοτέλους να παίξει, μετά όμως τον έπαιρνε μαζί του και ήταν καλύτερα».

Μάλιστα, η φίλη του Περικλή Τσιάπανου, που μίλησε στην εκπομπή, αναφέρθηκε και στον τρόπο με τον οποίο έμαθε για τον θάνατο του σκύλου: «Πήγα στην Αστυνομία γιατί είχα να τον δω πάνω από δύο εβδομάδες, οπότε το σκυλί σίγουρα ήταν δύο εβδομάδες μόνο του. Απλά μου κάνει εντύπωση, τόσο καιρό δεν το άκουσε κανείς να γαβγίζει; Μου είπαν στην Αστυνομία ότι το σκυλί πέθανε από ασιτία. Δεν πιστεύω ότι ο Περικλής άφησε τον σκύλο κι έφυγε!».

Μάλιστα, σύμφωνα με όλες τις μαρτυρίες, ο Περικλής δεν πήρε μαζί του ούτε το μπουζούκι του. Αρκετοί αναφέρθηκαν στην επιθυμία που είχε εκφράσει κάποια στιγμή στο παρελθόν να πάει στο Άγιον Όρος, όμως ποτέ δεν θα έμπαινε σε μία τέτοια διαδικασία χωρίς να τακτοποιήσει τον αγαπημένο σκύλο του, τον Γκάρι.

«Το σκυλί, ο Γκάρι, ήταν πάντα μαζί του, όπου και να πήγαινε. Βρέθηκε νεκρό στο διαμέρισμά του. Εκείνος άφαντος», είπε μια γειτόνισσά του, ενώ ένας άλλος γείτονας συμπλήρωσε: «Ήρθε εδώ η Αστυνομία, βρήκε το σκυλί και μετά κάλεσαν την απολύμανση».