Λίγες ημέρες έμειναν για την Τσικνοπέμπτη και με αφορμή τον παραδοσιακό εορτασμό της ημέρας αυτής, οι καταναλωτές έχουν ήδη ξεκινήσει την έρευνα για αγορά κρέατος, έχοντας ως στόχο να ξοδέψουν όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα.

Παρολ' αυτά η αναζήτηση δεν έχει το αποτέλεσμα, που περιμένουν, αφού οι τιμές παρουσιάζονται ιδιαίτερα αυξημένες. Το πρόβλημα των ανατιμήσεων οξύνεται λόγω της ενεργειακής κρίσης, η οποία έχει αυξήσει τις τιμές του κρέατος κατά 60%, καθώς επίσης και λόγω της μείωσης των κοπαδιών που έχει φέρει ελλείψεις.

Σύμφωνα με τον AΝΤ1, τα συγκριτικά στοιχεία από την Κεντρική Αγορά της Αθήνας είναι αποκαλυπτικά για την άνοδο των τιμών που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια.

Συγκεκριμένα:
  • Η τιμή στα αρνιά κυμαίνονταν το 2019 από 4,80 έως 5,20 ευρώ το κιλό.
    Φέτος, η τιμή κυμαίνεται από 6 έως 9 ευρώ το κιλό.
  • Η τιμή στα κατσίκια κυμαίνονταν το 2019 από 5 έως 5,50 ευρώ το κιλό.
    Φέτος, η τιμή κυμαίνεται από 6 έως 9 ευρώ το κιλό.
  • Η τιμή στο χοιρινό κυμαίνονταν το 2019 από 2,50 έως 2,70 ευρώ το κιλό.
    Φέτος, η τιμή κυμαίνεται από 3,50 έως 3,70 ευρώ το κιλό.
  • Η τιμή στο εγχώριο μοσχάρι κυμαίνονταν το 2019 από 5 έως 5,60 ευρώ το κιλό.
    Φέτος, η τιμή κυμαίνεται από 6,50 έως 7,20 ευρώ το κιλό.
Τις επόμενες ημέρες οι αρμόδιοι φορείς αναμένεται να ξεκινήσουν εντατικούς ελέγχους για την πάταξη των «ελληνοποιήσεων» στα κρέατα, καθώς επίσης και για τη διαφάνεια τιμολόγησης των αγαθών.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czkanq6lori9)