Τη δική του περιπέτεια περιγράφει ασθενής από την Κρήτη, ο οποίος προσπαθεί να πραγματοποιήσει εγχείρηση σε δημόσιο νοσοκομείο εδώ και τρία χρόνια, χωρίς όμως να μπορεί να τα καταφέρει

Τις παθογένειες του ΕΣΥ συνοψίζει στην καταγγελία του ένας άντρας στην Κρήτη, που όπως λέει δεν μπορεί να κλείσει ραντεβού για να κάνει εγχείρηση για βουβωνοκήλη, εδώ και τρία ολόκληρα χρόνια. Έχει απευθυνθεί σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της Κρήτης, αλλά λύση δεν έχει βρεθεί. Αναγκάζεται όπως τονίζει να περνάει τις περισσότερες ώρες της ημέρας ξαπλωμένος για να πονάει λιγότερο.

«Τρία χρόνια στη λίστα αναμονής για να χειρουργηθεί» καταγγέλλει ότι βρίσκεται ο κ. Χρήστος από την Κρήτη. Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Δεκατιανοί» ανέφερε χαρακτηριστικά:«από 22/7/2021 έχω κάνει την πρώτη διάγνωση για βουβωνοκήλη. Μου έδωσαν τα χαρτιά και μου είπαν να κάνω όλες τις προχειρουργικές εξετάσεις. Στις 28/7/2022 είδα ότι δεν με έχουν ειδοποιήσει ακόμα και πήγα ξανά.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czk0dpyynbqx)

Με έστειλαν ξανά για εξετάσεις, πηγαίνω τα χαρτιά. Αναγκάστηκα να πάω σε όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης. Ακόμη δεν μου έχουν πει πότε θα γίνει η επέμβαση, τις περισσότερες ώρες τις περνάω ξαπλωμένος».

Ο κ. Χρήστος τόνισε, επίσης, ότι γιατρός του ΠΑΓΝΗ του είπε: «Τι να σε κάνω; Μόνο αν πάθεις κάτι και σε πάει το ασθενοφόρο».

Απάντηση στην καταγγελία του κ. Χρήστου, έδωσε μέσω της εκπομπής ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους. «Αυτό που περιέγραψε δεν είναι αποδεκτό για κανέναν. Γι’΄αυτό ξεκινήσαμε την καταγραφή, την εκκαθάριση από τις λίστες, για να δούμε τους πολίτες τους οποίους περιμένουν.

Βρισκόμαστε στο σημείο που ξεκινά η διαδικασία των απογευματινών χειρουργείων για να αντιμετωπίσουμε τέτοια φαινόμενα. Αυτές οι περιπτώσεις θα απορροφηθούν από τα απογευματινά χειρουργεία. Θα δοθεί άμεση προτεραιότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.