Τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν αυτή την περίοδο τον κλάδο των δικαστικών υπαλλήλων τέθηκαν επί τάπητος κατά τη χθεσινή συνάντηση του προεδρείου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας και συγκεκριμένα με την πρόεδρο κ. Σμαράγδα Σάρδη, τον αντιπρόεδρο κ. Δημήτριο Ζιώγα και τη γενική γραμματέα κ. Ειρήνη Δήμου. 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συνάντησης, διεξήχθη αναλυτική συζήτηση για τα τυχόν προβλήματα που θα ανακύψουν στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης του Δικαστικού Χάρτη (μετακινήσεις δικαστικών λειτουργών και δικαστικών υπαλλήλων), το ζήτημα της υποστελέχωσης των δικαστηρίων και την αναγκαιότητα άμεσης κάλυψης των κενών οργανικών θέσεων-προσλήψεων δικαστικών υπαλλήλων και το πάγιο και δίκαιο αίτημα της επαναφοράς του επιδόματος ειδικών συνθηκών. 

Η πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων δήλωσαν την αμέριστη συμπαράστασή τους σε όλα τα αιτήματα του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας και δεσμεύτηκαν ότι οποιαδήποτε προβλήματα από την εφαρμογή του Δικαστικού Χάρτη θα αντιμετωπιστούν από κοινού και σε αγαστή συνεργασία, με γνώμονα πάντα την εύρυθμη λειτουργία της Δικαιοσύνης και προς όφελος των πολιτών.