Δεν κατέληξε με τον καλύτερο τρόπο η σχολική εκδρομή για αρκετούς από τους 80 συνολικά μαθητές της Α’ τάξης του 2ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου Κρήτης, οι οποίοι βρέθηκαν στη Ρώμη, μετά από πρόσκληση της ομογένειας.

Όλα έγιναν τη νύχτα της Δευτέρας, 26 Φεβρουαρίου. Όπως αποκάλυψε ο πατέρας ενός εκ των μαθητών, που βρίσκονται στην Ιταλία, η διάρρηξη έγινε τις νυχτερινές ώρες, όταν τα περίπου 80 παιδιά βρίσκονταν σε εστιατόριο της Ρώμης για φαγητό, μαζί με τους πέντε καθηγητές, που τους συνόδευαν. Επιστρέφοντας είδαν τα λεωφορεία παραβιασμένα και τις τσάντες τους να έχουν «κάνει φτερά». Το ίδιο συνέβη και με τις ταυτότητές τους, τις οποίες ένας καθηγητής τις είχε όλες μαζεμένες σε μία δική του τσάντα, η οποία επίσης κλάπηκε.

Ευτυχώς οι συνοδοί καθηγητές είχαν φωτοαντίγραφα ταυτοτήτων, ενώ και η Ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη προσέφερε κάθε δυνατή βοήθεια. Η περιπέτεια έλαβε τέλος, με την εκδρομή να συνεχίζεται χωρίς προβλήματα, ενώ οι μαθητές θα επιστρέψουν στο Ηράκλειο το Σάββατο 2 Μαρτίου.

Μιλώντας για την τραυματική αυτή εμπειρία ο πατέρας ενός εκ των μαθητών, Κώστας Παναγόπουλος στο neakriti.gr, μεταξύ άλλων εξέφρασε την πικρία του για το γεγονός ότι η Διεύθυνση του σχολείου δεν έχει ενημερώσει τους γονείς για το συμβάν, για το οποίο ενημερώθηκαν από τα παιδιά τους. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Τα παιδιά έφτασαν στη Ρώμη την Κυριακή το βράδυ. Τη Δευτέρα το βράδυ πήγαν να φάνε. Και όταν επέστρεψαν στα λεωφορεία διαπίστωσαν ότι τα είχαν ανοίξει. Και είχαν κλαπεί οι τσάντες των παιδιών, οι οποίες εμπεριείχαν προσωπικά είδη, ρούχα, χρήματα και δυστυχώς κλάπηκε και η τσάντα ενός καθηγητή, που ήταν μέσα οι αστυνομικές ταυτότητες των παιδιών. Τις είχε μαζέψει ο καθηγητής για να μην τις χάσουν τα παιδιά. Και εξαφανίστηκε και αυτή η τσάντα. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Πήγε εκεί που ήταν τα λεωφορεία. Έκανε τις δικές της ενέργειες. Πήγαν και οι καθηγητές στο τμήμα και υπέβαλαν μήνυση, όπως με ενημέρωσε ο γιος μου».

Τέλος, να σημειωθεί ότι η εκπρόσωπος Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών και μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ Ηρακλείου, Αρετή Σπάχη απευθύνει κάλεσμα στο Υπουργείο Παιδείας να καλύψει τα έξοδα των μαθητών.

Πήγαν στην Ρώμη σχολική εκδρομή και τους διέρρηξαν