Την ενοχή της 39χρονης που επιτέθηκε με βιτριόλι στον 37χρονο εν διαστάσει σύζυγό της στο Ηράκλειο ζήτησε η εισαγγελέαςΗ εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε πριν από περίπου δύο εβδομάδες, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό συνέβη τον Οκτώβριο του 2022, όταν η 39χρονη είχε επιτεθεί στον εν διαστάσει σύζυγό της ρίχνοντάς του βιτριόλι σε ξενοδοχείο στο κέντρο του Ηρακλείου, με αποτέλεσμα ο ίδιος να υποστεί βαρύτατα εγκαύματα.

Περίπου ενάμιση χρόνο αργότερα η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή της κατηγορουμένης για απόπειρα ανθρωποκτονίας, υποστηρίζοντας ότι η 39χρονη «είχε δόλο να προκαλέσει βλάβη στον παθόντα γιατί είχε και το κίνητρο και το μέσο για να επιφέρει το αποτέλεσμα».

Σύμφωνα με το neakriti.gr, η εισαγγελέας είπε ότι πιθανώς εκείνο το βράδυ το πρώην ζευγάρι είχε έρθει σε σεξουαλική επαφή, ωστόσο δεν προκύπτει ότι υπήρξε βιασμός και ως εκ τούτου πράξη σε άμυνα. 
Όσον αφορά τον τρίτο κατηγορούμενο, τον ταξιτζή, η εισαγγελέας είπε πως οι τηλεφωνικές επαφές πριν και μετά το συμβάν δείχνουν ότι υπήρχε μεταξύ τους συνεννόηση, ενώ για τη φίλη της 39χρονης η πρόταση της εισαγγελέως ήταν απαλλακτική.

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται –κατά πάσα πιθανότητα– να ολοκληρωθεί σήμερα, Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου.