Τον εγκέφαλο κυκλώματος παραχαρακτών και ακόμα ένα άτομο συνέλαβαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής στα πλαίσια Πανευρωπαϊκής Έρευνας για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης παράτυπων μεταναστών.
Η επιχείρηση, που βρίσκεται σε εξέλιξη σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, με την επωνυμία «Illuminati», έχει αποφέρει έως σήμερα δεκάδες συλλήψεις μελών δουλεμπορικών ομάδων, τα οποία κατά βάση μέσω Τουρκίας έφερναν στη χώρα μας και από εδώ μετέφεραν μετανάστες με πλαστά έγγραφα.


Επιχείρηση "Illuminati": Στα χέρια της ΕΛΑΣ ο εγκέφαλος κυκλώματος παραχαρακτών

Ο άνθρωπος που προμήθευε τα κυκλώματα με τα υψηλής ποιότητας έγγραφα φέρεται να είναι ένας αλλοδαπός άνδρας, ο οποίος είχε στήσει το παράνομο εργαστήριο του σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας.

Εκεί, οι αστυνομικοί του τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Ασφάλειας, εντόπισαν ανάμεσα σε άλλα δύο συσκευές εκτύπωσης με λέιζερ και τέσσερις υπολογιστές, που διέθεταν κατάλληλο λογισμικό για τη λειτουργία της συσκευής εκτύπωσης, σαρωτή εγγράφων, Θερμοκολλητή, τουλάχιστον 240 διαβατήρια, δελτία ταυτότητας, άδειες διαμονής και άδειες ικανότητας οδήγησης αμφιβόλου γνησιότητας το ποσό των 4.305 ευρώ και 43 φυσίγγια.

Μαζί του, συνελήφθη ένα ακόμη άτομο, το οποίο φέρεται να βοηθούσε τον παραχαράκτη στις παράνομες εργασίες του. Οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν επίσης ηλεκτρονικές συσκευές τις οποίες μετέφεραν στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν ευρήματα που θα βοηθήσουν ώστε να εντοπιστούν τα μέλη των δουλεμπορικών κυκλωμάτων με τα οποία είχε συνεργασία ο παραχαράκτης.

Επιχείρηση με την κωδική ονομασία ILLUMINATI για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης