Αντίστροφα έχει αρχίσει να μετρά ο χρόνος για το Πάσχα και το κλείσιμο των σχολείων για τις πασχαλινές διακοπές. Φέτος το Πάσχα «αργεί», καθώς η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινάει τη Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 και το Πάσχα 2024 είναι την Κυριακή στις 5 Μαΐου 2024.

Με δεδομένο ότι τα μαθήματα σταματούν καθ' όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και μία εβδομάδα μετά έως την Κυριακή του Θωμά, πρακτικά οι ημερομηνίες κατά τις οποίες θα κλείσουν τα σχολεία είναι την Παρασκευή 26 Απριλίου, πριν από την Κυριακή των Βαΐων, ενώ θα ανοίξουν ξανά τη Δευτέρα 13 Μαΐου. Θα έχουν κενό για να ξεκουραστούν, δηλαδή, για 16 μέρες.

Το… δυσάρεστο είναι ότι οι μαθητές φέτος θα χάσουν μια έξτρα μέρα αργίας την Πρωτομαγιά. Αυτό θα γίνει διότι φέτος η αργία της Πρωτομαγιάς πέφτει Μεγάλη Τετάρτη και θα μεταφερθεί την πρώτη εργάσιμη μετά τη Δευτέρα του Πάσχα, δηλαδή την Τρίτη 7 Μαΐου 2024.


Πάσχα 2024: Για έναν μήνα θα επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές μετά το Πάσχα 

Να σημειωθεί ότι για τα δημοτικά σχολεία τελευταία ημερομηνία λειτουργίας τους, πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές είναι η 15η Ιουνίου. Αυτό σημαίνει ότι οι μικροί μαθητές θα επιστρέψουν μετά το Πάσχα στα θρανία για μόλις έναν μήνα.

Οι μαθητές γυμνασίων και λυκείων, λόγω των ενδοσχολικών εξετάσεων, θα σταματήσουν νωρίτερα τα μαθήματα.