Στη μεγάλη απεργία της ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, για τον έναν χρόνο από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη θα συμμετέχουν στην πλειονότητά τους τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) ως την ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας και συμπαράστασης στις οικογένειες των θυμάτων.

Ειδικότερα, ακινητοποιημένος θα είναι ο σιδηρόδρομος, ο υπεραστικός αλλά και ο προαστιακός. Παράλληλα, σε 24ωρη απεργία προσανατολίζονται και οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς της Αττικής (γραμμές 1, 2 και 3 του μετρό και τραμ). Οι όποιες οριστικές αποφάσεις θα παρθούν σήμερα.

Επιπλέον, τα λεωφορεία στην πρωτεύουσα θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, καθώς οι εργαζόμενοι εξήγγειλαν δύο στάσεις εργασίας στην έναρξη και τη λήξη της βάρδιας.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czczw3c5u109)

Χειρόφρενο για δύο ημέρες θα τραβήξουν τα ταξί

Στο μεταξύ, χειρόφρενα για δύο ημέρες θα τραβήξουν και οι αυτοκινητιστές ταξί, καθώς το ΣΑΤΑ έχει εξαγγείλει 48ωρη απεργία για την Τρίτη 27 και την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024.

Απεργούν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας - Ακυρώνονται οι πτήσεις

Την ίδια ώρα, καμία πτήση δεν θα εκτελείται από και προς ελληνικά αεροδρόμια την Τετάρτη 28/2, καθώς και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας συμμετέχουν με 24ωρη απεργία στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ. Εφόσον η απεργία πραγματοποιηθεί, καμία πτήση πλην των απαραίτητων (αεροδιακομιδές κ.λπ.) και των υπερπτήσεων δεν θα εξυπηρετείται ούτε από εξωτερικό ούτε από εσωτερικό.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czdypx0g4095)