Ισχυρή βροχόπτωση άρχισε να πλήττει την Αττική λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Σύμφωνα με το meteo αυτό οφείλεται στο βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της νότιας Ιταλίας που κινείται ανατολικά από το βράδυ της Κυριακής προς το νότιο Ιόνιο με αποτέλεσμα τη σταδιακή επιδείνωση του καιρού στη χώρα μας από τις βραδινές ώρες. Κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 26/02 το βαρομετρικό χαμηλό με τάση εξασθένησης αναμένεται να κινηθεί προς τα Δωδεκάνησα.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στη χώρα μας κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 26/02 θα είναι:

Από τις βραδινές ώρες της Κυριακής 25/02 αναμένονται, βροχές και καταιγίδες πρώτα στα δυτικά-νοτιοδυτικά οι οποίες γρήγορα έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 26/02 αναμένεται να επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας. Τα φαινόμενα δεν θα επηρεάσουν την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη καθώς και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Οι βροχές και οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές και είναι πιθανό να συνοδεύονται από σημαντικά ύψη βροχής κυρίως σε τμήματα της Ανατολικής και Νότιας Πελοποννήσου, της Ανατολικής Στερεάς (πιθανώς και της Αττικής), της Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλίας, των Κυκλάδων, των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και της Νότιας Κρήτης. Πιθανότητα για σημαντικά ύψη βροχής υπάρχει και για τις δυτικές-νοτιοδυτικές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.



Τα χαρακτηριστικά του καιρού είναι:
- Χαλαζοπτώσεις στα νότια.


- Μεταφορά Σαχαριανής σκόνης κυρίως στα δυτικά και νότια, όπου αναμένονται και λασποβροχές.


- Άνεμοι έως 7-8 μποφόρ κυρίως στα κεντρικά και νότια πελάγη.


- Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν σταδιακά από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας 26/02 και να περιοριστούν στα Δωδεκάνησα.



Γιάννης Καλλιάνος: Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και ίσως με κάποιες τοπικές καταιγίδες

Παράλλλα σύμφωνα με την Γιάννη Καλλιάνο, την Δευτέρα στις δυτικότερες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί ενώ λίγες τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα δυτικά, ηπειρωτικά και Επτάνησα. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι με βροχές με εξαίρεση το βορειοανατολικό Αιγαίο και την Θράκη, όπου δεν θα βρέξει.

Έτσι στην Μακεδονία, την Θεσσαλία, στην κεντροανατολική Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια, τις Σποράδες, στην ανατολική Πελοπόννησο και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα είναι στους 18 – 19 βαθμούς στα δυτικά ηπειρωτικά και Επτάνησα, στους 14 – 19 βαθμούς στα βόρεια, στους 16-18 βαθμούς στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές και στους 18 – 19 βαθμούς Κελσίου στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες στα Επτάνησα έως 4-5 μποφόρ και νοτιοανατολικού στις περισσότερες περιοχές του αιγαίου έως 6-7 μποφόρ.

Ο καιρός σε Αττική & Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και ίσως με κάποιες τοπικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 6 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές. Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι με τοπικές βροχές αλλά και με διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 5 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Την Τρίτη, νωρίς το πρωί, αναμένονται βροχές στην Κρήτη, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα, οι οποίες γρήγορα θα εξασθενήσουν. Στη ν υπόλοιπη χώρα θα επιμείνουν κάποιες πρόσκαιρες νεφώσεις. Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι καλός με μπόρες και οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες έως 5 μποφόρ.