Επεισοδιακή ήταν η αυλαία για την εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη, με την αποχώρηση των περισσότερων κομμάτων της αντιπολίτευσης, τα οποία κατήγγειλαν την πλειοψηφία για «μεθόδους συγκάλυψης» και άρον άρον κλείσιμο των διαδικασιών.

Συγκεκριμένα, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση, Νέα Αριστερά και Σπαρτιάτες αποχώρησαν από την συνεδρίαση της Επιτροπής, με αφορμή την απόφαση της πλειοψηφίας να μην ζητήσει παράταση των εργασιών και να μην συμφωνήσει με την διεύρυνση της λίστας τω ν μαρτύρων.

«Η αγανάκτηση έχει ξεχειλίσει», ανέφερε στο MEGA ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης, ο οποίος εκπροσωπεί τραυματίες και οικογένειες των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών.


«Μου κάνει εντύπωση που φαίνεται να υπάρχει μία προσπάθεια – και μάλλον θα ολοκληρωθεί – για να τελειώσει fast track η εξεταστική επιτροπή. Η δε εξέταση, κατά την άποψή μου, σε κρίσιμα πρόσωπα δεν ήταν ενδελεχής, δεν απαντήθηκαν τα αυτονόητα. (Οι συγγενείς των θυμάτων) δεν διψάνε για αίμα πολιτικών, αυτοί οι άνθρωποι θέλουν την πραγματικότητα».

Ο δικηγόρος χαρακτήρισε παρωδία «τη διαδικασία που κοιτάζει τις πιθανές πολιτικές και διοικητικές ευθύνες μέσα στη Βουλή», ενώ τόνισε πως οι συγγενείς των θυμάτων είναι αγανακτισμένοι και απογοητευμένοι από την έκβαση της υπόθεσης.

«Είναι απαράδεκτο η εξεταστική να κλείσει τόσο γρήγορα», κατέληξε ο κος Μαρακάκης, αφήνοντας αιχμές για συγκάλυψη των ευθυνών που οδήγησαν στην τραγωδία των Τεμπών.

Σημειώνεται πως στις 11 Μαρτίου θα συζητήσει το πόρισμά της η εξεταστική επιτροπή για «τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών».