Οι αγρότες ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ και ετοιμάζονται για την έλευση στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη (20/2/2024) ενόψει του μεγάλου συλλαλητηρίου που είναι προγραμματισμένο για τις 6.30 το απόγευμα.

Διαβάστε επίσης: Με λεωφορεία και αυτοκίνητα θα κατεβούν την Τρίτη στην Αθήνα οι αγρότες των Σερρών για το Συλλαλητήριο

Στα μπλόκα σε όλη τη χώρα οι παραγωγοί δηλώνουν ότι δεν κάνουν βήμα πίσω στα αιτήματά τους και ετοιμάζονται για περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους.

Για μια ακόμα μέρα στο μπλόκο των Μουδανιών οι αγρότες

Σε Έβρο, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Θεσσαλία αλλά και Αχαΐα έχει ήδη ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο συλλαλητήριο της Τρίτης στο κέντρο της Αθήνας, ενώ για ακόμα μία μέρα στο μπλόκο των Μουδανιών προχώρησαν σε αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Μουδανίων-Θεσσαλονίκης από τις 7 έως τις 9 το βράδυ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz7ih7oputxt)

Οι αγρότες από τη Βόρεια Ελλάδα θα ξεκινήσουν την κάθοδο την Δευτέρα προς το Καστρο Βοιωτίας, όπου θα διανυκτερεύσουν και την Τρίτη, αφότου ενωθούν με τους συναδέλφους τους από την Πελοπόννησο σκοπεύουν να μπουν στο Σύνταγμα και να παραμείνουν εκεί για τέσσερις ημέρες.

Θα προσπαθήσουν να κατέβουν όσο περισσότεροι μπορούν, με δυναμική παρουσία από όλα τα μπλόκα, ενώ θα μεταβούν και με λεωφορεία εκτός από τα αγροτικά μηχανήματα. Η απαγόρευση της κυβέρνησης για την είσοδο των τρακτέρ στην πρωτεύουσα έχει πεισμώσει τους αγρότες, που είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν ό,τι τους ανήκει.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz7hkxq8a3g9)

Με ‘’μπλόκο” απαντά ο Χρυσοχοΐδης στην κάθοδο των αγροτών με τρακτέρ στην Αθήνα για το συλλαλητήριο – Σύσκεψη της ΕΛ.ΑΣ την Κυριακή

Το μπλόκο Χρυσοχοΐδη για την κάθοδο με τρακτέρ στην Αθήνα έχει ενισχύσει την διάθεση των παραγωγών για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, που δηλώνουν ότι θα κατέβουν με τριψήφιο αριθμό τρακτέρ στο Σύνταγμα.

«Γιατί μας βάζετε στόχο κύριε Χρυσοχοΐδη; Σε όλη την Ευρώπη οι αγρότες μπήκαν μέσα στις πρωτεύουσες κανονικά», λένε αγρότες στην κάμερα του Open.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz7io70bm39d)

Την ίδια ώρα το μπλόκο στο Τελωνείο των Κήπων στον Έβρο ενισχύεται, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. πρόκειται να πραγματοποιήσει μεγάλη σύσκεψη την Κυριακή, ενόψει του συλλαλητηρίου της Τρίτης.

Ακόμα και με φορτηγά θα κατεβάσουν τα τρακτέρ για να τα παρατάξουν έξω από τη Βουλή, όπου έχουν σκοπό να παραμείνουν μέχρι την Παρασκευή, ευρισκόμενοι σε συνεχείς διαβουλεύσεις τόσο με την αστυνομία όσο και με το υπουργείο, προκειμένου να κάνουν πράξη το σχέδιό τους.