Οι εικόνες που έχουν έρθει από το λαγούμι που ζει η πολύτεκνη οικογένεια στην Ορεινή Κορινθία παραπέμπουν σε μία άλλη εποχή, ενώ παράλληλα ο 45χρονος πατέρας υπερασπίζεται τον τρόπο ζωής που έχει επιλέξει και παράλληλα σημείωσε ότι το άτομο που πυροβόλησε "είχε εγκλωβίσει ένα γουρουνάκι και ήθελε να το σκοτώσει".

«Είμαστε μια κοινότητα παλαιοχριστιανών, στα πρότυπα των παλαιόπιστων Ρωσίας, ή των Άμις στην Αμερική, που αρνούμαστε την τεχνολογική πρόοδο και ζούμε παραδοσιακά, όπως οι πρώτοι χριστιανοί» δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Star, τονίζοντας πως δεν δηλώνουν Έλληνες, αλλά «Ρωμιοί».

«Στην αρχαία Ελλάδα τα τόξα θεωρούνταν ντροπή, είχαν δόρατα οι αρχαίοι Έλληνες. Επί Ρωμανίας, επειδή είμαστε Ρωμιοί εμείς, που σημαίνει όχι Έλληνες, ήρθε το τόξο στο Βυζάντιο. Το τόξο λοιπόν το έχουμε και στον θυρεό μας, το οποίο μας διαφοροποιεί από τους Έλληνες. Είναι ένα τεχνούργημα, το φτιάχνουμε με παραδοσιακό τρόπο και δεν το αντιμετωπίζουμε ως όπλο, είναι σημάδι του πολιτισμού μας» είπε συγκεκριμένα ο 45χρονος.

Οι αστυνομικοί που κλήθηκαν στο σημείο από κυνηγό, τον οποίο είχαν πυροβολήσει, βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα… οπλοστάσιο στο σπίτι του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz6oxjs47gdt)

Συγκεκριμένα, βρήκαν επτά αυτοσχέδια τόξα με 20 βέλη, ένα αυτοσχέδιο όπλο, τέσσερα μαχαίρια, ένα αεροβόλο όπλο, 102 σφαίρες κυνηγετικής καραμπίνας και 81 φυσίγγια από πολεμικό τυφέκιο.

Ο ίδιος χαρακτήρισε τα τόξα «τεχνουργήματα», λέγοντας πως είναι «Ρωμιός» και οι «Ρωμιοί δεν τα αντιμετωπίζουμε σαν όπλα, αλλά είναι σημάδι του πολιτισμού μας».

Κόρινθος: «Αδελφή Σεβαστιανή» η σύζυγος, «αδελφός Νικόλαος» ο γιος

Ο 45χρονος πολύτεκνος πατέρας ανέφερε πως τη σύζυγό του, αλλά και τα παιδιά του, τους αποκαλεί «αδέλφια» του.

«Τη γυναίκα μου τη λέω αδελφή Σεβαστιανή και τον γιο μου αδελφό Νικόλαο. Είμαστε όλοι οι άνθρωποι αδέλφια» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως δεν είναι η μόνη οικογένεια που ζει έτσι, καθώς «υπάρχουν τέσσερις τέτοιες κοινότητες σε όλη την Ελλάδα».

Μία από τις φιλοξενούμενες εκεί, η οποία είναι και έγκυος, μίλησε στο Mega και είπε πως δεν σκοπεύει να γεννήσει σε νοσοκομείο, αλλά εκεί, καθώς η ίδια είναι μαία.

Όταν ρωτήθηκε για το αν θα στείλει τα παιδιά της στο σχολείο, απάντησε ξεκάθαρα «όχι, διαφωνώ με την ελληνική εκπαίδευση».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz6m0o15bcgh)

Όσον αφορά τον πυροβολισμό κατά του κυνηγού, υπερασπίστηκε τη θέση του, λέγοντας πως πήγε να σκοτώσει ένα γουρουνάκι.

«Ήρθε ένας λαθροθήρας το Σάββατο το βράδυ και κυνηγούσε σε απόσταση είκοσι μέτρων από μεμονωμένη οικία. Είχε εγκλωβίσει ένα θηλυκό γουρουνάκι και ήθελε να το δολοφονήσει» ανέφερε ο άνδρας.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz6m0o15bcgh)